Šport > Zimski športi
8602 ogledov

Najboljši smučar na svetu o bitki s Fisom: "Ničesar nisem dobil v pisni obliki"

Odermatt Instagram
Najboljši alpski smučar na svetu še vedno ni prepričan o usodi svoje kultne čelade.

Samo še nekaj dni nas loči od začetka nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, imetnik velikega kristalnega globusa Marco Odermatt pa še vedno ni povsem prepričan, s kakšno čelado se bo pojavil na startu veleslaloma v Söldnu.

Zaplet, ki pod vprašaj postavlja usodo Odermattove tradicionalne čelade v barvah Red Bulla, se nanaša na napovedano omejevanje velikosti sponzorskih emblebov, s katerim naj bi oglaševalce omejili na 50 kvadratnih centimetrov. 

Kraft Skoki niso izvzeti Šport Fis uvaja sporno pravilo! "Smučanju grozi popolna katastrofa"

Enostranska odločitev Fisa je izzvala negodovanje športnikov in črne napovedi za prihodnost zimskega športa, zato je presednik smučarske organizacije Johan Eliasch stopil korak nazaj in na nedavnem sestanku v Zürichu obljubil, da v prihajajoči sezoni ne gre pričakovati večjih sprememb glede oglaševanja na čeladah in opremi.

Stefan Kraft Preobrat Šport Fis popustil v svoji sporni zahtevi, športniki so si oddahnili

Kljub temu je pred prvo tekmo v Söldnu med tekmovalci prisotna negotovost. Stvar je namreč v tem, da je Fis glede predvidenega omejevanja velikosti simbolov športnikom posredoval pisno obvestilo, medtem ko od spremembe načrta na uradno potrdilo še čakajo.

"Obveščen sem bil, da naj bi Eliasch rekel, da bodo glede poslikave čelade veljala enaka pravila kot v lanski sezoni, toda ker nisem prejel ničesar v pisni obliki, bom v Söldnu verjetno nastopil z novo čelado," je za Blick povedal Švicar.

Odermatt ima za seboj uspešne priprave na sezono, v kateri se bo poskušal približati lanskemu rekordu po točkah v eni tekmovalni zimi (2042). "Priprave so potekale zelo dobro. Imeli smo optimalne pogoje za trening na ledeniku v Zermattu in trening kampih v Argenini," je povedal smučarjev trener Helmut Krug in dodal: "Zaradi ogromnega števila tekem v lanski sezoni smo se bolj kot na samo smučanje osredotočili na kondicijo in fizično pripravo."

Odermatt | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.