Šport > Zimski športi
3873 ogledov

Ne boste verjeli, kaj počne planiški nesrečnež Tande!

Daniel-André Tande Instagram
Norveški skakalec po hudem padcu na finalu svetovnega pokala očitno zelo dobro okreva.

Konec marca je Daniel-André Tande na Letalnici bratov Gorišek grdo padel in zgrozil gledalce. Norveškega asa so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski UKC, kjer je bil nekaj časa v umetni komi.

Med drugim si je zlomil ključnico in prebodel pljučno krilo, na srečo pa ni utrpel poškodb možganov ali vratu. Po nekaj dneh se je vrnil v domovino in se zahvalil slovenskim organizatorjem ter vojaškemu in zdravniškemu osebju.

jernej damjan Slovenski orel Šport Legendarni slovenski skakalni as naznanil konec kariere

Tandejeva rehabilitacija poteka zelo dobro. Sedemindvajsetletni skakalec je namreč na družbenem omrežju objavil posnetek, na katerem ga je moč videti med dvigovanjem uteži.

"Vsak dan gre bolje in bolje," je ob posnetku iz fitnes studia zapisal nekdanji svetovni in olimpijski prvak ter zmagovalec sedmih tekem svetovnega pokala.

Tande bo del elitne reprezentance Norveške tudi v olimpijski sezoni 2021/22. Poleg njega so vanjo vključeni še Anders Fannemel, Johann-André Forfang, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik in Thomas Aasen Markeng.

Roman Koudelka Veliko ime Šport Slovenski strokovnjak bo poizkušal preporoditi češko reprezentanco
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.