Šport > Zimski športi
2729 ogledov

Nekdanji trener Ilke Štuhec odslej v drugačni vlogi

Stefan Abplanalp Saša Despot
Priznani švicarski strokovnjak Stefan Abplanalp si je našel nov izziv.

Smučarski trener Stefan Abplanalp se bo po razhodu z Ilko Štuhec, s katero v treh letih nista dosegla zastavljenih ciljev, preizkusil v vlogi strokovnega komentatorja švicarske nacionalne televizije SRF.

Marcel Hirscher "Najhujše je ..." Šport Hirscher razkril, kaj se mu je zgodilo po upokojitvi

Oseminštirdesetletni Švicar se je ekipi slovenske šampionke pridružil leta 2019, ker pa se Mariborčanka pod njegovim vodstvom ni približala rezultatom, s katerimi je navduševala v preteklosti, sta aprila sprejela soglasno odločitev, da pogodbe ne podaljšata.

Abplanalp je preteklih dveh desetletjih pustil velik pečat v ženskem alpskem smučanju. Vrsto let je bil trener švicarske ekipe za hitre discipline, kasneje je pristavil svoj delež k uspehom Lindsey Vonn, Mikaele Shiffrin in Julie Mancuso, skrbel je tudi za Norvežanko Ragnhild Mowinckel ter bdel nad mladimi upi švicarske reprezentance.

Boštjan Kline Resen zaplet Šport Pekel slovenskega smučarskega asa, ni se izšlo po načrtu

Zdaj se 48-letnik veseli novega izziva, vlogo strokovnega komentatorja pa si bo delil z legendarno Tino Weirather.

"Kot komentator SRF-ja, bom imeli priložnost tekmovalke analizirati iz drugega zornega kota," je povedal za Blick in dodal, da želi na podlagi svojega znanja in izkušenj delo opravljati na "zabaven in poučen način".

Ženska sezona svetovnega pokala se bo začela 22. oktobra z veleslalomom v Söldnu.

Stefan Abplanalp | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.