Šport > Zimski športi
3250 ogledov

Nenadno slovo trikratnega olimpijskega prvaka

marcus hellner Epa
Nepričakovano slovo švedskega šampiona.

Kopici zimskih športnikov, ki so po koncu olimpijske sezone 2017/2018 končali svojo profesionalno kariero, se je pridružil še švedski smučarski tekač Marcus Hellner.

edit miklos Šok Šport Alpska smučarka po sporu z zvezo končala kariero

Hellner je trikratni olimpijski prvak. V Vancouvru (2010) je osvojil zlati medalji v zasledovanju (30 km) in štafeti (4x10 km), štiri leta kasneje pa se je v Sočiju (2014) veselil še drugega štafetnega zlata (4x10 km) in srebra v skiatlonu (30 m).

Poleg štirih olimpijskih medalj ima v svoji zbirki še en naslov svetovnega prvaka iz leta 2011, ko je bil zlat na sprintu v Oslu. Skupno je na svetovnih prvenstvih osvojil kar sedem medalj, poleg zlate še štiri srebrne in dve bronasti, zadnjo v štafeti leta 2017 v Lahtiju (4x10 km).

Hellner je odločitev, ki bo razočarala številne ljubitelje smučarskega teka, sprejel zaradi pomanjkanja motivacije, čeprav je fizično še vedno sposoben dosegati vrhunske rezultate.

marcus hellner | Avtor: Epa Epa

"Nimam več 100-odstotne želje, da bi nadaljeval," je sporočil in dodal: "Končati kariero ni lahka odločitev. Smučarsko življenje je lahko zelo zabavno in v državni reprezentanci še vedno dosegam dobre rezultate, a najpomembneje je, kako se človek počuti. Meni se zdi, da sem prišel do konca svoje poti. Nimam več motivacije za nadaljevanje."

Mölgg Moelgg Maze Sölden veleslalom trening pogovor Konec kariere Šport Ilka v novi sezoni brez številnih tekmic, slovo tudi Slovenca

Šved si bo v naslednjih mesecih privoščil nekaj odmora, nato pa se bo odločil, kaj si želi početi v ppihodnosti. "Potrebujem nekaj časa, preden se odločim za naslednji korak," je pojasnil 32-letnik, ki je v svetovnem pokalu zadnjič nastopil marca na zasledovanju v Fallunu, kjer je osvojil osmo mesto.

"Zelo sem zadovoljen s svojo kariero in hvaležen za vse, kar sem naučil na tem potovanju. Hvala klubom, pokroviteljem, reprezentanci, družini in prijateljem," je zaključil švedski šampion.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.