Šport > Zimski športi
3056 ogledov

On je nova številka ena v reprezentanci

Timi Zajc Epa
Konec tedna slovenski skakalci začenjajo sezono v Wisli. Po besedah selektorja je komaj 18-letni skakalec eden slovenskih adutov.

Poletno sezono je med slovenskimi skakalci najbolje izpeljal komaj 18-letni Timi Zajc, ki je lani v Wisli doživel prvenec v svetovnem pokalu. Selektor Gorazd Bertoncelj je zanj dejal, da je skoke v zadnjem obdobju še izboljšal, tako da je Zajc v zgolj eni sezoni napredoval od debitanta do enega od adutov.

"Menim, da sem zadržal formo, ki sem jo imel poleti, nekaj pa smo še nadgradili. Dobili smo tudi nekaj nove, še boljše opreme, tako da upam, da bom poletne rezultate prenesel tudi v zimsko sezono," je dejal mladi skakalec pred odhodom na Poljsko. Lanska tekma se je zanj končala z diskvalifikacijo zaradi neustreznega dresa. 

"Tisto diskvalifikacijo sem hitro pozabil. Imel sem nekaj smole in tudi še premalo znanja. To se ti lahko zgodi na vsaki tekmi, a zdaj se bom znal takšnim situacijam lažje izogniti. V Wislo grem bistveno bolje pripravljen kot lani, ko je bila to zame prva tekma svetovnega pokala. Letos celoten proces že poznam, poletno formo smo v zadnjih dveh mesecih še nadgradili," je zatrdil skakalec SSK Ljubno in priznal, da so pričakovanja pred letošnjo zimo po uspešnem poletju višja kot lani.

gorazd bertoncelj Skrivnosti ni več Šport Betoncelj razkril še zadnjo podrobnost

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa

Na prve tekme z mirno glavo

"Mislim, da je poletna sezona vseeno nek pokazatelj forme. Na primer: Poljaki zadnje sezone dobro skačejo tako poleti kot pozimi. Mislim, da grem na prve tekme lahko z mirno glavo," je o pričakovanjih dejal Zajc, ki posebnih rezultatskih ciljev pred sezono nima: "Imam željo, da bi bil čim višje, rezultatskih ciljev pa ne. Rad bi bil na tekmi sproščen, rad bi se izognil miselnosti, da zdaj je pa tekma, zato mora biti nekaj drugače, rad bi prikazal svoje najboljše skoke."

Zajc je kljub odpadlim pripravam v Innsburcku minuli teden - skakalcem jo je zagodel premočan veter - miren, zelo dobro je opravil tudi zadnji trening na ledeni smučini v Planici: "Po planiškem treningu sem bil zelo zadovoljen, zato grem res lahko zelo sproščeno v tekme. Lani je bila to moja prva tekma v svetovnem pokalu, bil sem malo preveč živčen, letos ves ta cirkus že poznam. Mislim, da bom letos posegal višje kot lani, rad bi se držal svetovnega pokala in skakal med najboljšo petnajsterico."

Če ne bo v finalu ...

Mladi skakalec se z dejstvom, da je, sodeč po poletni sezoni, postal številka 1 v reprezentanci, ne obremenjuje. "O tem sploh ne razmišljam. Saj treniram za sebe. Nimam pred očmi tega, da bi moral biti vlečni konj ekipe, saj na skakalnici vsak skače sam in treba je pokazati svoje najboljše skoke," je sklenil Zajc in dodal, da skakalnico bolje pozna kot lani, saj so bili Slovenci poleti tam tudi na pripravah: "Če se ne bom prebil v finale, bom Poljsko zapustil nezadovoljen."

peter prevc Prevc o Janusu Šport "Mogoče sem izrekel preveč in tega ne bi ponovil"

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice