Šport > Zimski športi
392 ogledov

Betoncelj razkril še zadnjo podrobnost

gorazd bertoncelj
Trener slovenske A reprezentance je razkril še zadnjega potnika v Wislo.

Konec tedna bodo smučarski skakalci v Wisli začeli novo sezono svetovnega pokala, selektor Gorazd Bertoncelj se je odločil, da bodo na Poljskem slovenske barve zastopali Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel, Bor Pavlovčič in Tomaž Naglič. Skakalke bodo novo sezono začele 30. novembra v Lillehammerju.

Na današnji predstavitvi nordijskih reprezentanc, smučarski tekači in tekačice so manjkali, saj so že odpotovali na priprave v Skandinavijo, je uvodoma športnike pozdravil direktor Gorenja Drago Bahun, v imenu Smučarske zveze Slovenije (SZS) pa je nekaj uvodnih misli podal tudi predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič. Povedal je, da je SZS s skoraj vsemi dosedanjimi pokrovitelji podaljšala sodelovanje za nov olimpijski cikel ter dodatno leto, saj bo Slovenija leta 2023 v Planici gostiteljica nordijskega svetovnega prvenstva.

"S tem je finančno pokrit ves program reprezentanc, ki so ga trenerji začrtali s strokovnim vodstvom za prihajajočo sezono. Tudi pogodbe imajo vsi ne le za štiri leta, do olimpijskih iger, temveč za pet, ko bo v Planici svetovno prvenstvo. Za skakalce in skakalke je gotovo prvi cilj novoletna turneja, drugi svetovni pokal na Ljubnem, nato svetovno prvenstvo v Seefeldu, za konec pa tradicionalno še Planica," je dejal Jasnič.

Šesterici se je kot zadnji priključil Tomaž Naglič. "Skrivnosti ni več," je ob imenovanju polne postave dejal Bertoncelj.

"Lahko potrdim, da smo imeli zadnja dva meseca odlične pogoje za trening, fantje so lepo stopnjevali formo, odpravljali napake pri tehniki. Zadnja dva dneva smo skakali še v Planici in menim, da so dobro pripravljeni pričakali sezono. Tudi opremo smo dobro stestirali, v ekipi vlada prijetno vzdušje in veselimo se prvih tekem," je pred odhodom na Poljsko dejal prvi strokovni mož moške skakalne reprezentance, ki morda za uvod največ pričakuje od izkušenega Jerneja Damjana.

peter prevc jernej damjan domen prevc anže semenič orli sp v poletih oberstdorf Motivacija na višku Šport Trener izpostavil prvega slovenskega aduta

Povprečna starost slovenske skakalne reprezentance je 23 let, če v ekipi ne bi bilo Damjana, bi bila le 20 let, je izkušenemu skakalcu navrgel predstavnik za medije, Tomi Trbovc. Petintridesetletni skakalec, ki ima za pasom dve zmagi v svetovnem pokalu, se ni pustil zmesti. "Upam, da bom v svetovnem pokalu cvetel tako, kot sem lansko sezono. Če bodo moji skoki dobri, bodo dobri tudi rezultati. A ne upam si ničesar napovedati, saj nismo imeli nobene konkretne primerjave," je dejal Damjan.

Selektor ženske reprezentance Zoran Zupančič bo prvič popeljal reprezentanco v svetovni pokal. "Adrenalin pred začetkom sezone narašča, če bo pozimi tako, kot je bilo poleti, se nimamo česa bati. Upam, da bomo šli čim prej na sneg, da še malo stestiramo opremo," je dejal Zupančič. Najboljša Slovenka minule zime Ema Klinec je povedala, da so po prihodu novega trenerja; Zupančič je na mestu selektorja zamenjal Stena Baloha, dekleta sprva potrebovala nekaj časa, da so se privadila na spremembe pri delu. "A zdaj vse poteka gladko, vajeni smo že drug drugega in mirno se pripravljamo na začetek sezone," je dejala 20-letna skakalka.

Na predstavitvi so bili tudi nordijski kombinatorci, ki jih vodi nekdanji reprezentant Mitja Oranič. Ta je povedal, da je ekipa izjemno mlada in da ima pred seboj bolj dolgoročni cilj: ekipni nastop na nordijskem SP 2023 v Planici: "Na prvo tekmo bo šel le en slovenski kombinatorec, Vid Vrhovnik, nato se mu bo priključil še Gašper Brecelj."

Za konec je SZS podelila še zadnje nagrade za minulo zimo; predstavnik pokrovitelja Slowatch je med četverico skakalcev, ki je lani na svetovnem prvenstvu osvojila naslov ekipnega podprvaka v smučarskih poletih, razdelil ure, ki so si jih prislužili Peter in Domen Prevc, Jernej Damjan in Anže Semenič.

severin freund peter prevc Nova era Šport Kranjcu gre vse skupaj krepko na živce: "Tega ne potrebujemo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.