Šport > Zimski športi
1167 ogledov

Prevc se bo še načakal

gorazd bertoncelj Gorazd Bertoncelj
Znana je šesterica orlov, ki bo nastopila na uvodni tekmi svetovnega pokala v Wisli.

Selektor slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazd Bertoncelj je že izbral šest reprezentantov za uvodno postojanko nove sezone svetovnega pokala prihodnji teden v Wisli, eno mesto - Sloveniji je polno kvoto sedmih skakalcev preko celinskega pokala priskakal Žak Mogel - pa je še na voljo.

Bertoncelj je skupaj s sodelavci po treningih na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, skakalci so ta teden načrtovali priprave še na Bergislu v Innsbrucku, a so se včeraj brez treninga odpravili domov, saj razmere niso dovoljevale skokov, bo zadnjega skakalca izbral prihodnji teden tik pred potjo na Poljsko.

V Wisli bodo tako nastopili Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Bor Pavlovčič. Za zadnje mesto pa se borijo trije skakalci, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"V Nemčiji smo na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu skupaj opravili osem zelo kakovostnih enot treninga na skakalnici. Pred tem smo trenirali še na keramični smučini v Innsbrucku, kjer smo želeli skakati tudi te dni, a nam žal vremenske razmere tega niso dopuščale in smo se predčasno vrnili domov. Skupaj imajo fantje nekaj manj kot 50 skokov na ledeni smučini, v kolikor bo vreme to dopuščali, pa bomo pred odhodom na prve tekme opravili še kakšen trening, morda tudi v Planici," je ob imenovanju šesterice za Wislo povedal Bertoncelj, ki je potrdil, da bo Peter Prevc na prvi letošnji nastop še malce počakal.

"V Wisli ne želimo tvegati. Skakalnica je bila lani tam slabo pripravljena, tekmovalci so imeli težave pri doskoku, poleg tega je tam tudi precej vetra. Zadnje tri tedne tudi Poljaki ne morejo trenirati doma, saj vseskozi premočno piha," je še dodal Bertoncelj, ki ga ognjeni krst na tekmah svetovnega pokala v vlogi glavnega trenerja čaka naslednji petek s kvalifikacijami za nedeljsko posamično preizkušnjo. V soboto se bo jubileja 40. sezona uradno začela z ekipno tekmo pod žarometi.

Po uvodnih tekmah v Wisli se bo karavana svetovnega pokala preselila v Kuusamo, kjer se je običajno začela skakalna sezona, tekmi v Ruki bosta 25. in 25. novembra, nato pa sledi še Nižnij Tagil (1. in 2. decembra).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice