Šport > Zimski športi
11 ogledov

Palander: Pogrešal sem smučanje

Palader se je veselil tretjega mesta. Žurnal24 main
Finec Kalle Palander je na uvodnem veleslalomu v Söldnu osvojil tretje mesto in bil nad njim nekoliko presenečen, saj se je lep čas ukvarjal s poškodbo. Spregovoril je posebej za Žurnal24.
Kalle, prva tekma sezone, prva tekma po poškodbi. Ste pogrešali tekmovalno smučanje?
Oh, tako zelo sem ga pogrešal! Če bi moral trenirati še en mesec več, bi kar nehal smučati. Dolgočasno je trenirati ves čas, vsak dan. Tako da sem zelo vesel, da smo končno začeli. Pa čeprav mogoče še en teden pred tekmo nisem smučal tako dobro, sem zdaj kar nenadoma pred tekmo dobil spet nazaj občutek, tako da je krasno biti nazaj.



Kaj pa slalom? Naslednja tekma je na vaših domačih tleh v Leviju.

Na treningih slalom dejansko smučam bolje kot veleslalom, tako da sem bil resnično presenečen nad rezultatom, ampak zlasti prvi tek nove sezone vedno prinese vse polno presenečenj.

V novo sezono torej vstopate polno motivirani?
Ah, da. Moje življenje je čudovito – spomladi sem se poročil, dobil sem hčerko, tako da ne gre več le za smučanje.



Kako pa je biti očka?

Pravzaprav zelo, zelo drugače. Neverjetno je – kar naenkrat je toliko drugih stvari, o katerih moraš premišljevati poleg smučanja …

Baje je mala Sofia nadpovprečno polna energije …
Ja, ne vem o komu je dobila to! Ravno včeraj me je poklicala žena in mi rekla: Ugani, kje sem jo danes našla. V pralnem stroju. In pojma nimam, kako je prišla vanj.

Nedavno je Finec v dramatičnem finišu osvojil naslov svetovnega prvaka v Formuli1. Vas je uspeh Kimija Raikönena morda še dodatno motiviral?
Ja, tudi to. Spomnim se, da sem bil tako vesel! Taka zmaga, do katere je prišel Kimi je bila čudovita. Sicer moji karieri prav nič ne pomaga, a občutek je bil dober.



Kaj pa menite o odmevnem izstopu Bodeja Millerja iz reprezentance in njegovem odhodu na svoje?

To je dobra stvar. In mislim, da kaže vsem ostalim športnikom in ljudem v smučarskem poslu, da je mogoče. Sem zelo vesel zanj in videti je, da je všeč tudi njemu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.