Šport > Zimski športi
990 ogledov

Peter Prevc četrti, še dva Slovenca med 10

Peter Prevc Epa
Uspešne kvalifikacije slovenskih orlov.

Na sobotni prvi preizkušnji smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu v japonskem Sapporu bo nastopilo pet Slovencev. Najboljši med njimi je bil Peter Prevc (113,6 točke) na četrtem mestu, kvalifikacije pa je dobil domačin Ryoyu Kobayashi (128,9) pred Avstrijcem Stefanom Kraftom (128,5) in Nemcem Karlom Geigerjem (115,5).

V najboljši deseterici sta bila na koncu uvrščena še dva Slovenca, Timi Zajc (112,1 točke) je bil sedmi, Domen Prevc pa na devetem mestu. Na sobotni tekmi bosta nastopila še Anže Lanišek (92,5), ki je skočil 113,5 metra in zasedel 24. mesto, ter Cene Prevc (79,3), ki je bil na koncu 35.

Od varovancev glavnega trenerja Gorazda Bertonclja se na tekmo ni uspelo uvrstiti le Roku Justinu, ki je bil diskvalificiran zaradi neustrezne opreme.

Prva tekma v Sapporu bo v soboto ob 8.30, v nedeljo pa bo druga preizkušnja že ob 2. uri zjutraj po slovenskem času. Od najboljše deseterice v skupnem seštevku na Japonskem manjka le trenutno osmouvrščeni Avstrijec Philipp Aschenwald.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.