Šport > Zimski športi
660 ogledov

Timi Zajc: Če bi bil na vsaki tekmi med 10, bi bil zadovoljen

Timi Zajc Epa
Timi Zajc, ki je skupaj s strokovnim štabom izvedel spremembo, ki je obrodila sadove, se na tekmo v Zakopane ne odpravlja s tako visokimi cilji.

S tekmami v Zakopanah se bo konec tedna nadaljeval svetovni pokal v smučarskih skokih. Slovenska reprezentanca, v kateri so Peter, Domen in Cene Prevc ter Timi Zajc, Anže Lanišek in Rok Justin, je v četrtek skupaj s strokovnim štabom prispela v Meko poljskih smučarskih skokov, kjer bodo fantje iskali pot do deseterice. Tudi vse boljši Zajc.

Devetnajstletnik iz Hramš je v Titisee-Neustadtu z novimi smučmi in dresom takoj napravil preskok in se na nedeljski tekmi povzpel na oder za zmagovalce. To so bile njegove tretje stopničke v karieri, prve v letošnji sezoni. "Moji skoki so šli na višjo raven in vse se je sestavilo. Za zdaj mislim, da še ne bo šlo povsem na vrh. Kakšno tekmo moram še opraviti na vrhunski ravni, priti mora konstantnost kot lani, nato pa bom lahko gledal višje," je dejal v sredo v Ljubljani.

V skupnem seštevku je skočil na 20. mesto tik pred Domna Prevca, z rezultati pa se mladenič ne obremenjuje. "Če bi bil na vsaki tekmi med deset, bi bil zelo zadovoljen," pravi, potem ko je spet dobil prave občutke zaradi menjave opreme.

"Razlika je ogromna. Do zdaj je bilo na tekmah videti, da so skoki v redu, vendar ni bilo pravega rezultata. V zraku je največja razlika. Tudi če razmere niso dobre, lahko v zraku pridobivam," je dodal Zajc. Razložil je, da so se skupaj s strokovnim štabom odločili za spremembo, saj druge rešitve niso videli. Zato je poskusil skakati z mehkejšimi smučmi, torej z modelom iz lanske sezone.

Zakopane mu ne ustrezajo

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa
Menjava je torej uspela z desetim in tretjim mestom na zadnjih tekmah. V Zakopane pa ne gre s tako visokimi cilji, tudi zaradi skakalnice, ki mu ne ustreza.

"Pridobiti nimam več česa, lahko le merim na čim boljše rezultate. Skakalnica v Zakopanah je zame kar zahtevna. Tudi poleti in ob koncu poletja sem imel tam ogromno težav, a upam, da bo zdaj drugače," optimizem iz zadnjih nastopov črpa trenutno tretji najboljši slovenski skakalec v svetovnem pokalu.

Ko je videl, da lahko drži stik s konkurenco, se mu je na obraz vrnil nasmešek, brezup pa je zamenjal optimizem. "Veselim se vsake tekme. Moram iti iz konca tedna v konec tedna in narediti čim boljši rezultat. Zame se sezona šele začenja," poudarja Zajc.

Ob slabšem začetku je imel vmes vse več pomislekov, ali je na pravi poti. "Druge možnosti, kot to, da treniraš naprej in skušaš najti rešitev, tako ni. Pozno, ampak našli smo rešitev v smučeh, da lahko zdaj popravim vtis z začetka sezone na preostalih nekaj tekmah," je še zaključil 19-letnik.

Najprej ekipna, nato še posamična tekma

Prva priložnost za popravljanje vtisa bo že danes v kvalifikacijah, ki so predvidene za 18. uro. V soboto bodo skakalci ob 16.15 nastopili na ekipni tekmi, v nedeljo pa se bo posamična preizkušnja začela ob 16. uri.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Nemec Karl Geiger, ki na Poljsko prihaja z 886 točkami, oziroma s prednostjo 83 točk pred Avstrijcem Stefanom Kraftom in 91 točkami prednosti pred Japoncem Ryoyujem Kobayashijem.

Zlasti nevaren pa bo na domačih tleh zmagovalec zadnjih dveh tekem v Nemčiji Dawid Kubacki. Peter Prevc kot najboljši Slovenec v skupnem seštevku zaseda deveto mesto s 395 točkami. Dve mesti za njim pa je Anže Lanišek, ki ima 367 točk.

Timi Zajc Prerojen Šport Zajc odkril izvor težav, odslej bo lažje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice