Šport > Zimski športi
1020 ogledov

Zajc: Prišla je tista forma

Timi Zajc Epa
Timi Zajc je tretjič v karieri stopil na zmagovalni oder tekme za svetovni pokal.

Zmagovalec novoletne turneje Dawid Kubacki, ki je dobil že sobotno tekmo smučarskih skakalcev v Titisee-Neustadtu, je do zmage na tem nemškem prizorišču prišel tudi danes. Tokrat je Poljak z 283,3 točke le za tri desetinke ugnal Japonca Ryoyuja Kobayashija na drugem mestu, za slovensko veselje pa je s tretjim mestom poskrbel Timi Zajc (271,6).

Ta se je po slabšem uvodu v sezono, v strokovnem taboru so od njega vsekakor pričakovali več, kot je pokazal doslej, končno le prebudil. Korak proti vrhu je nakazal že s sobotnim desetim mestom, ki mu je tokrat dodal še svoje prve stopničke to zimo, skupno pa tretje v karieri in četrte v tej sezoni za Slovenijo.

"Zelo sem zadovoljen, da sem spet na stopničkah. Moji skoki so se izboljšali, prišla je tista forma, ki sem jo tako dolgo čakal," se je po tekmi veselil 19-letni Zajc in dodal, da ga nadaljevanje sezone navdaja z optimizmom. "Zelo sem užival v skokih in res sem zelo zadovoljen, da grem lahko sproščeno naprej," je dodal Zajc.

Svetovni pokal Šport Zajc prvič v sezoni na stopničkah

Med najboljšo deseterico je od Slovencev končal še Anže Lanišek (264,3 točke), enajsti po prvi seriji, ki je v finalu napredoval na šesto mesto. "Danes sta mi uspela dva dobra skoka, sploh drugi je bil res dober, že kar vrhunski. Takoj, ko sem pristal, nisem vedel, kam me to pelje, kako bo to dejansko izpadlo. S šestim mestom moram biti zadovoljen in gremo dalje," je povedal Lanišek.

Peter Prevc (246,3) je bil 18., Cene Prevc (244,5) 19., Domen Prevc (221,8), najboljši Slovenec po polovici tekme, pa je po povsem ponesrečenem finalnem skoku padel s petega na končno 27. mesto. Brez finala je od slovenske šesterice ostal le Rok Justin. Potem ko je že na sobotni tekmi zgrešil trideseterico, se mu tudi danes nastop ni posrečil, tako da je tekmo končal na 40. mestu.

"Danes smo dosegli dva odlična rezultata, Timi je končal na stopničkah na tretjem mestu, Anže pa je bil šesti. Oba sta oba skoka opravila odlično. Timi je imel precej težke vetrovne razmere. Domen je bil v prvi seriji odličen, v drugi pa je imel malce smole na zaletišču, tako da dejansko ni mogel izvleči več, kot je. Čestitke pa tudi Cenetu in Petru za nove točke svetovnega pokala," je tekmo ocenil trener slovenski skakalcev, Gorazd Bertoncelj.

Komentarjev 1
  • notora 02:41 20.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice