Šport > Zimski športi
2554 ogledov

Zajc odkril izvor težav, odslej bo lažje

Timi Zajc Epa
Slovenski smučarski skakalci so strnili vtise po dosedanjem delu sezone.

Pred nadaljevanjem sezone svetovnega pokala ima v slovenskem taboru največ razlogov za optimizem Timi Zajc, ki je na zadnji tekmi v Titisee-Neustadtu osvojil tretje mesto se tako še tretjič v karieri zavihtel na zmagovalni oder.

Svetovni pokal Šport Zajc prvič v sezoni na stopničkah

Najboljši slovenski skakalec lanske zime (9. mesto v skupnem seštevku) je očitno odkril izvor težav, v katere je zašel kmalu po dobrem uvodu v sezono. Izkazalo se je, da je bila rezultatska kriza v veliki meri posledica neustrezne opreme.

"Glavna razlika je bila v tem, da sem zamenjal smuči, tudi dres je drug. Skoki so šli na višji nivo in vse se je sestavilo. Za enkrat mislim, da še ne bo šlo čisto na vrh. Kakšno tekmo moram oddelati še na vrhunskem nivoju, priti mora konstantnost kot lani, nato pa bom lahko gledal višje," je pojasnil 19-letnik, ki je v Nemčiji vpisal tretji najboljši dosežek na tekmah svetovnega pokala.

Timi Zajc Na stopničkah Šport Zajc: Prišla je tista forma

Manj zadovoljen z razpletom zadnjih tekem je bil Peter Prevc. "Vsakič, ko misliš na eno stvar, da si jo popravil, se pojavi druga napaka, ki te začne gristi. Ta zadnji vikend ni bil ravno po pričakovanjih. Izgledalo je dobro, a rezultati niso pokazali tega. Pogovorili smo se in verjamem, da bo šlo spet bolje," je povedal.

Glavni trener skakalne reprezentance Goraz Bertoncelj je dodal, da bodo sezono nadajlevali v nespremenjeni postavi. "Nedelja je bila v Titisee-Neustadtu za nas super dan. Stopničke Timija, šesto mesto Anžeta, tudi Domen je bil po prvi seriji zelo blizu, poskusni skok je bil tudi odličen. V finalu je imel kar veliko smole z vetrom, tudi skok ni bil idealen. Veliko smo pričakovali tudi od Petra, bil je četrti v kvalifikacijah. Malce napak, malce smole z vetrom in s čakanjem na vrhu naleta. V tem trenutku imamo štiri zelo močne fante, tega se zavedamo, tudi Cene je kot peti zelo močan. Ekipa za naprej ostaja nespremenjena," je povedal.

Svetovni pokal se bo nadaljeval z nedeljsko tekmo v Zakopanah (26. januar), še prej se bodo v soboto (25. januar) pomerile ekipe. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.