Šport > Zimski športi
7240 ogledov

Plaz poškodoval kultno napravo, kaj to pomeni za novoletno turnejo?

Bischofshofen zVg
Neljub dogodek po zagotovilih organizatorjev ne bo ogrozil tekme novoletne turneje, ki jo bo Bischofshofen gostil 6. januarja prihodnje leto.

Tri tedne pred prvim vrhuncem skakalne sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic, se je v avstrijskem Bischofshofnu v soboto zvečer na skakalnici usul nekakšen plaz, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Čeprav je škoda ocenjena na šestmestno vsoto, zadnja tekma 72. novoletne turneje naj ne bi bila ogrožena.

Vzrok za zdrs je bil verjetno zelo moker sneg v strmem zaletišču skakalnice, še piše APA. To je povzročilo trganje plastičnih mrež, ki omogočajo pripravo brežin. Zaradi plazu so bile poškodovane tudi stranske ograje skakalnice na stadionu Sepp Bradl.

Stefan Kraft Prekinil molk Šport Zaskrbljujoče razkritje Stefana Krafta: "Doslej nisem govoril o tem, ker ..."

Snežne mreže zadržijo naravni sneg na območjih skakalnice in doskočišča, tako da ne more zdrsniti na plastične podloge v dnu skakalnice. Mreže stabilizirajo obremenitev pobočja, ki je težka več ton in je zaradi priprave tudi močno zbita.

Predsednik smučarskega kluba Bischofshofen Manfred Schützenhofer je danes za ORF pojasnil, da turneja ni ogrožena.

"Od jutra spet čistimo površine z bagrom in vlečemo mreže. Danes je tovornjak odpeljal tudi v Klingenthal, kjer nam bodo posodili tri velike snežne mreže. Skakali bomo kot običajno 6. januarja," je zagotovil Schützenhofer.

Kvalifikacije v Bischofshofnu bodo 5. januarja (16.30), zadnja tekma 72. boja za zlatega orla pa dan pozneje prav tako ob 16.30.

 | Avtor: Twitter/Jakub Balcerski Twitter/Jakub Balcerski
 | Avtor: Twitter/Jakub Balcerski Twitter/Jakub Balcerski

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 19:26 18.december 2023.

    Kaj pa zdej bosta A.Stare in J.Gros brez svojega šova.? Gledalci in poslušalci pa bomo prikrajšani za smrkanje komentatorja..