Šport > Zimski športi
6894 ogledov

Dva Slovenca najboljša v kvalifikacijah, nato pa ...

Lovro Kos Profimedia
Slovenci po izjemnih kvalifikacijah in slabših prvih skokih le napredovali v drugi seriji.

Apetiti slovenskih ljubiteljev skokov so po kvalifikacijah pred drugo tekmo v Engelbergu zelo narastli. Anže Lanišek je namreč še drugič zaporedoma dobil kvalifikacije. Tokrat je zgolj za 2,5 točke ugnal reprezentančnega kolega Timija Zajca na drugem mestu, tretji je bil najboljši skakalec to zimo, Avstrijec Stefan Kraft. A sama tekma se je nato razpletla precej dugaće, še zlasti za Zajca.

Kraft (327,9 točke) je v finalni seriji z izjemnim skokom s petega skočil na prvo mesto. Za dvojno avstrijsko slavje je z drugim mestom poskrbel vodilni po prvi seriji, Jan Hörl (323,9). Lovro Kos (306) in Lanišek (303,7) sta napredovala v prvo deseterico.

Potem ko po polovici tekme niti enega Slovenca ni bilo v "top 10", sta se Kos in Lanišek izkazala v drugi seriji. Prvi je z 11. mesta napredoval na končno sedmo, drugi pa s 15. na deveto.

"Naredil sem dva lepa skoka, lepa je tudi uvrstitev. Mislim, da sem s tem vikendom lahko zadovoljen, čeprav sem bil včeraj diskvalificiran. Zdaj grem lahko mirno naprej," je po tekmi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal danes najboljši Slovenec.

Lovro Kos | Avtor: Profimedia Profimedia

Lanišek je po nastopu razkril, da je bil po kvalifikacijski zmagi v prvi seriji nekoliko živčen. "Kvalifikacije so bile super, v prvi seriji pa sem bil malo nervozen. Naredil sem veliko napako na odskočni mizi, kar me je danes oddaljilo od boljših mest. Všeč mi je, ker sem se zbral za drugi skok, odneslo me je, kot sem si želel. Za novoletno turnejo lahko gradimo na kvalifikacijski in finalni seriji."

V finalu sta od Slovencev nastopila le še Peter Prevc (290,7), ki je bil na koncu 15., in Domen Prevc (283), ki je napredoval na 24. mesto. Brez finala je na 31. mestu ostal Zajc.

"Po uspešnih kvalifikacijah smo v želji po ponovitvi tega rezultata naredili večje napake. Prva serija nas je oddaljila od boja za zmagovalni oder. S posameznimi skoki smo spet videli, da sodimo zraven. Čas do novoletne turneje je treba dobro izkoristiti, trenirati, nadgraditi stvari, ki jih še moramo, da pridemo še bolje pripravljeni na turnejo," pa je menil glavni trener reprezentance Robert Hrgota.

Tokratna tekma je bila zadnja pred krajšim božičnim premorom, ki mu sledi prvi vrhunec sezone, novoletna turneja štirih skakalnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice