Šport > Zimski športi
1072 ogledov

Prve stopničke v tej sezoni

Ema Klinec Epa
Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je v Engelbergu osvojila tretje mesto.

Ema Klinec je bila najboljša v prvi seriji preizkušnje v Engelbergu. S skokom 134 metrov je za pet točk ugnala vodilno v svetovnem pokalu Francozinjo Josephine Pagnier, ki je doskočila pri dva metra krajši daljavi in zasedla drugo mesto. Tretja je bila Japonka Yuki Ito, ki je za Slovenko zaostala že 9.7 točke.

Odlično so nastopile tudi preostale slovenske skakalke. Nika Prevc je bila šesta, Nika Križnar deveta, v najboljšo trideseterico pa so se prebile še Katra Komar, ki si je delila 17. mesto, Ajda Košnjek in Taja Bodlaj. Slednji sta bili 28. in 29.

Druga serija se nato ni povsem razpletla po slovenskih željah. Klinec se je podala zadnja v smučina, poletela do 135 metrov, a se na mehkem snegu komaj izognila padcu. Po doskoku je tako kar nekaj časa lovila ravnotežje, to pa je vplivalo na sodniške ocene. Na koncu je za 3.6 točke zaostala za zmagovalko Pagnier in 0.8 točke za Kanadčanko Alexandrio Loutitt, ki je v drugi seriji s skokom 139 metrov tudi postavila rekord skakalnice v ženski konkurenci.

Tik pred nastopom Klinčeve je na razmehčani podlagi grdo padla Norvežanka Anna Odine Stroem, četrto po prvi seriji so morali z akijem odpeljati s prizorišča.

Prevc je bila na koncu sedma, Križnar osma. Košnjek je v drugi seriji pridobila kopico mest in bila na koncu 17., mesto za njo se je uvrstila Komar. Bodlaj je bila 25.

Skakalke v soboto ob 11. uri čakajo nove kvalifikacije, druga tekma pod goro Titlis pa bo na sporedu ob 12.30.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice