Šport > Zimski športi
1888 ogledov

Lanišek z daljavo dneva

Anže Lanišek Profimedia
Geigerju zmaga, Lanišek z daljavo dneva do šestega mesta.

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger (274,7 točke) je zmagovalec prve od dveh tekem svetovnega pokala v domačem Klingenthalu, potem ko je zgolj za 1,2 točke ugnal štirikratnega zaporednega zmagovalca sezone, Avstrijca Stefana Krafta. Najboljši Slovenec Anže Lanišek (257,7) je v finalu z izenačeno daljavo dneva, 146 metrov, skočil na šesto mesto.

Zmagovalni oder je poleg Geigerja in Krafta dopolnil še Japonec Ryoyu Kobayashi (270,7 točke), ki je postal prvi skakalec to zimo na zmagovalnem odru, ki ni iz Avstrije ali Nemčije. Ti dve reprezentanci sta v Ruki in Lillehammerju pometli s konkurenco.

V finalu je nastopilo vseh pet Slovencev. Lanišek, ki je bil po polovici tekme na 11. mestu, je v finalu napredoval na šesto.

"Malo več samozaupanja in sproščenosti, pa je takoj prišel dober nastop, dobri skoki so bili tu. Zelo sem vesel zlasti finalnega skoka, ker me je 'noro' odpeljalo. Uspešen doskok je bil pa le še češnja na torti," je Lanišek pospremil današnji nastop.

Tudi Peter Prevc (229,8), 17. po prvi seriji, na koncu pa 12., je bil s svojim dosežkom zadovoljen: "Prvega skoka mogoče nisem tako lepo izpeljal kot drugega, to se je poznalo pri metrih. So pa najboljši skakalci za zdaj toliko spredaj, da si takšnih napak ne smemo privoščiti. A z 12. mestom sem zadovoljen."

Njegov mlajši brat Domen Prevc (221,1) je v finalu s 27. napredoval na 17. mesto, Timi Zajc (220,8) je bil 18., točko pa je s 30. mestom ujel tudi Lovro Kos (197,8).

"Dosegli smo zelo lep ekipni uspeh. Predvsem me veseli druga serija Anžeta. S tem skokom se je odvalil nek kamen od srca, mislim, da zdaj lahko samozavestno nadaljuje naprej. Všeč mi je bila njegova 'brezkompromisnost', predrznost v skoku, to mu je manjkalo na prejšnjih tekmah," je nastop danes najboljšega Slovenca ocenil prvi trener Robert Hrgota.

"Malo smole je bilo pri Timiju in Petru v prvi seriji, da bi potem lahko posegla po višjih uvrstitvah. Tudi soliden skok Domna v drugi seriji. Lovro je bil morda malo v krču na prvi tekmi, verjamem, da bo jutri oddelal bolj sproščeno. Lep ekipni uspeh, vidimo, da s svojimi skoki sodimo v vrh. Pomembno je, da nadaljujemo v tem ritmu s samozavestjo in predrznostjo," je še poudaril glavni trener.

V nedeljo na istem nemškem prizorišču sledi še ena tekma, preden se bo skakalna karavana preselila na tradicionalno generalko za novoletno turnejo v švicarski Engelberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice