Šport > Zimski športi
160 ogledov

Slovenke oddale resno kandidaturo za najvišja mesta

Ema Klinec Epa
Vstopnico za prvo posamično tekmo v Engelbergu si je zagotovilo šest slovenskih skakalk. Dve sta kvalifikacije končali med najboljšo deseterico.

Vseh šest slovenskih smučarskih skakalk se je uvrstilo na prvo od dveh posamičnih tekem za svetovni pokal v švicarskem Engelbergu. Najboljša od varovank glavnega trenerja Zorana Zupančiča je bila Ema Klinec (122,6 točke) na četrtem mestu, Nika Prevc je bila šesta. Kvalifikacije so pripadle Francozinji Josephine Pagnier (131,4).

Ema Klinec se je dobro spoprijateljila s skakalnico v Engelbergu in s 127 m dolgim skokom zasedla četrto mesto. Pred njo so bile vodilna v skupnem seštevku Pagnier, Kanadčanka Alexandria Loutitt (126,8) in Japonka Yuki Ito (126).

Dobro se je s skakalnico Gross-Titlis spoprijela tudi Nika Prevc (118), ki je s 124 m dolgim skokom zasedla šesto mesto.

Nika Križnar (89,9) je bila 18., mesto pred Katro Komar (88,8). Na 23. mestu je končala Ajda Košnjek (85,4), za rep pa je uvrstitev med najboljših 40 ujela Taja Bodlaj (59,1) z 38. mestom.

Petkova preizkušnja se bo začela ob 15.30, sobotna pa ob 12.30, pred tem bodo na vrsti še kvalifikacije.

Slovenske skakalke na dveh dosedanjih tekmah sezone še niso stale na zmagovalnem odru. Najbližje je bila Ema Klinec s petim mestom na drugi tekmi v Lillehammerju. Za najboljšo slovensko uvrstitev na uvodni tekmi sezone je z desetim mestom poskrbela Nika Prevc. Sodeč po današnjih kvalifikacijah bosta omenjeni skakalki tudi v Engelbergu glavni slovenski orožji.

Tudi moška karavana je v Engelbergu, kvalifikacije za sobotno tekmo bodo v petek. V nedeljo nato sledi še druga posamična tekma, zadnja pred novoletno turnejo.

Sezono je pri moških najbolje začel Avstrijec Stefan Kraft s štirimi zaporednimi zmagami. Njegovo serijo je prekinil Nemec Karl Geiger, ki je dobil zadnji dve tekmi v Klingenthalu.

Začetek sezone je minil v znamenju prevlade Nemcev in Avstrijcev, ki so se zelo uspešno prilagodili na spremembe pravil. Povsem nasprotno velja za Norvežane in Poljake, ki se še vedno mučijo z iskanjem pravih občutkov.

Najboljši Slovenec po šestih tekmah je Anže Lanišek, trenutno deveti v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Anže Lanišek Svetovni pokal Šport Lanišek in Kos odlična, žirija ni bila na njuni strani Anže Lanišek Skoki Šport Lanišek z daljavo dneva

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice