Šport > Zimski športi
3061 ogledov

Lanišek in Kos odlična, žirija ni bila na njuni strani

Anže Lanišek Profimedia
Odlična nastopa Lovra Kosa in Anžeta Laniška, zasedla sta četrto mesto.

Anže Lanišek je bil drugi po prvi seriji Klingenthala, Lovro Kos tretji. Njun zaostanek za domačinom Karlom Geigerjem ni bil velik. Slovencem so se obetale prve stopničke v sezoni. A na koncu se ni izšlo.

Po izjemnih skokh Andreasa Wellingerja in Gregorja Deschwandna se je žirija namreč ustrašila predolgih skokov in še dodatno znižala zaletišče, s tem pa so imeli naslednji skakalci precej manjšo hitrost na odskočni mizi, s tem pa so posledično prišli tudi do krajših daljav.

Kos in Lanišek sta tudi ob nekoliko slabšem vetru tako zaostala za omenjenima Nemcem in Švicarjem. Na koncu sta si Slovenca razdelila četrto mesto.

Wellinger si je tako priskakal tretjo pozicijo na stopničkah, Deschwanden pa drugo. Geiger, edino pri njem je žirija čakala na to, da se je veter nekoliko umiril, je prišel še do druge zmage v dveh dneh.

Lanišek in Kos sta za Gaigerjem zaostala 12.5 točke, za Deschwandnom 8.2 in za Wellingerjem 7.7 točke.

Lovro Kos | Avtor: Profimedia Profimedia

"Spet so prišli nazaj sproščeni in dobri skoki. To je znak, da imam dobro terapevtko, pa tudi dobro sem nastopil. Bilo je vloženega veliko dela . Med serijama se nisem postil motiti, sem imel le običajno proceduro priprave na tekmo. Ni bilo prevelikega pritiska danes, nekaj takega sem občutil že v prejšnji zimi," je za nacionalno televizijo po tekmi povedal Lanišek, šesti na sobotni tekmi.

"Dva lepa skoka sta mi uspela. Ni me motilo znižanje zaletnega mesta za najboljšo peterico iz prve serije, se je dalo tudi iz njega kaj narediti. Med skokoma sem malo gledal na telefon, to pa je to. Če bi mi predsezono kdo rekel, da bom četrti, bi takoj podpisal. Upam, da sem Robiju Hrgoti pokazal, da lahko računa name," pa je dejal Kos.

Peter Prevc je osvojil 11. mesto, s tem je v karieri presegel mejo 10.000 točk v svetovnem pokalu, Domen Prevc je s 27. mesta napredoval na 14., Timi Zajc pa je bil 17.

Rezultate si lahko v živo ogledate TUKAJ.

Komentarjev 5
  • Harrison 08:04 11.december 2023.

    To je svinjarija, ki se dogaja samo nekaterim. Morali bi protestno zapustiti tekmovanje in napisati pritožbo ali pa vztrajati, da se pravila spremenijo. Pod pretvezo o na prvem mestu "varnosti skokov", se določani šlepajo do najboljših mest, drugi pa samo ...prikaži več s sklonjenimi glavami, zapustijo iztek skakalnice in nimajo niti pravice pokazati, kakšna barabija se dogaja.

  • munja 20:03 10.december 2023.

    Žirija bo spet špekulirala in mešala drek, kot lani.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:35 10.december 2023.

    Bravo za žirijo, ki ji je za zadnjih 5 tekmovalcih ratalo regularnost tekme postaviti pod vprašaj! Za po vrhu pa nisem prepričan, da pri Gaigerju, ko je dobil rdečo luč in se je moral umakniti z rampe, le to niso ...prikaži več tako po francosko dvignili, saj ga v živem prenosu v drugo sploh nismo videli na rampi, ampak je po tistem ko so se kamere umaknile, kar naenkrat že bil smučini!? Verjetno bi strokovnjak iz njegove hitrosti lahko ugotovil ali je šel iz rampe kot 4 pred njim, če ta podatek ni izpuhtel!?

Sorodne novice