Šport > Zimski športi
1640 ogledov

Poškodba je bila prehuda, Avstrijka končuje kariero

Bernadette Schild Epa
Avstrijska smučarka je nekaj tednov po drugi zaporedni poškodbi kolena končala svojo kariero.

Po 13 letih v svetovnem pokalu je kariero sklenila avstrijska specialistka za slalom Bernadette Schild. Enaintridesetletnica je odločitev sprejela 11 tednov po tem, ko si je še drugič v dobrem letu dni strgala križno vez v kolenu.

"Vprašati sem se morala, če si še vedno upam smučati na meji, in po pravici povedano, je odgovor ne. Iz tega razloga sem že pred tedni sprejela odločitev o koncu kariere," je zapisala Avstrijka, ki je v karieri zbrala sedem uvrstitev na zmagovalni oder, vse v slalomu.

"Vedno sem uživala v smučanju. Tekmovala sem odločno in ambiciozno. S temi vrlinami bom vstopila v novo obdobje mojega življenja. Vesela sem, da mi je uspel gladek prehod na povsem drugo profesionalno področje," je dodala Schildova, ki se je zaposlila v marketingu enega izmed njenih pokroviteljev.

Bernadette Schild | Avtor: Epa Epa
Avstrijka je prihod na veliko sceno napovedala z naslovom mladinske svetovne prvakinje v slalomu leta 2008 v Formigalu, leto kasneje je v isti disciplin osvojila še srebro v Garmisch-Partenkirchenu.

Leta 2013 je z Lenzerhedieju osvojila prve stopnčke na tekmah svetovnega pokala. V naslednjih petih letih je nanizala še šest uvrstitev na zmagovalni oder. Pred poškodbo je bila v letih 2017, 2018 in 2019 vseskozi članica elitne slalomske deseterice. Njena najboljša olimpijska uvrstitev je sedmo mesto na slalomu v Pjeongčangu (2018).

"Bernadette Schild je več kot desetletje igrala pomembno vlogo pri oblikovanju naše tehnične ekipe. Njena vloga je bila zelo pomembna in zelo in jo bomo pogrešali. Želim ji vse dobro v prihodnosti, prepričan sem, da se bo novih izzivov lotevala tako zavzeto in odločno, kot je to počela na smučiščih," je sporočil vodja avstrijskih ženskih reprezentanc Christian Mitter.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice