Šport > Zimski športi
108 ogledov

Razočaranje na domači tekmi, zmaga za Francoza

Clement Noel Epa
Slovenci so ostali brez vidnejše uvrstitve.

Francoz Clement Noel je zmagovalec moškega slaloma v Kranjski Gori, zadnje tekme za točke svetovnega pokala v alpskem smučanju pred finalom v Lenzerheideju. Avstrijec Marco Schwarz je s sedmim mestom še pred zadnjim slalomom osvojil slalomski seštevek sezone. Edini slovenski finalist Štefan Hadalin (+3,88) je tekmo končal na 25. mestu.

Povsem na vrhu razpredelnice sta bila dva Francoza za dvojno francosko zmago. Drugo mesto je osvojil Victor Muffat-Jeandet (+0,62), tretje mesto je pripadlo Švicarju Ramonu Zenhäusernu, ki je dobil vitranški slalom pred dvema letoma. Za zmagovalcem je zaostal 71 stotink sekunde.

Ravno pred nastopom Hadalina je mesto vodilnega prevzel Francoz Jean-Baptiste Grange, ki nastopa v svoji zadnji sezoni na najvišji tekmovalni ravni. Hadalinu razmere na progi niso bile pisane na kožo, že na začetku je imel težave, njegov končni zaostanek za Francozom pa je ob prihodu v cilj znašal 1,61 sekunde, kar je takrat pomenil 11. čas. Hitrejši je bil zgolj od Britanca Dava Rydinga. Je pa Hadalin še na desetem slalomu v tej sezoni osvojil točke.

Hadalin je v slalomskem seštevku sezono po desetih slalomih končal na 23. mestu, s čimer si je zagotovil nastop v najboljši petindvajseterici, ki se bo v Švici pomerila na finalnem slalomu sezone.

Obe vožnji sta potekali v težkih razmerah ob sneženju. Francoz Alexis Pinturault je odstopil v finalni vožnji, kar pomeni, da bo na finalu sezone branil 31 točk zaloge pred izzivalcem Švicarjem Marcom Odermattom v boju za skupni seštevek in veliki kristalni globus.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice