Šport > Zimski športi
183 ogledov

Slovenki z odličnim izhodiščem za napad na najvišja mesta

andreja slokar Epa
Vlhova vodi, Slokarjeva in Bucikova med 15.

Slovaška alpska smučarka Petra Vlhova je vodilna po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal v švedskem Areju. V finalu bosta nastopili dve Slovenki, ki sta se uvrstili med petnajsterico. Andreja Slokar je deveta (+1,81), Ana Bucik pa 13. (+1,92).

Slokarjeva po prvi vožnji še ni nikoli ni bila višje v svetovnem pokalu, deveto mesto iz slovaške Jasne pretekli konec tedna pa predstavlja tudi njeno najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Bucikova je imela po drugem vmesnem času precej težav, zaradi česar je izgubila nekaj časa, v spodnjem delu pa je bila zelo hitra in prišla do 13. mesta.

Ana Bucik | Avtor: Epa Epa

Tretja slovenska predstavnica Meta Hrovat je bila po padcu, ki ji je odnesel prejšnji koncu tedna v Jasni, tokrat na startu, a prepočasna za uvrstitev v finale. Za Vlhovo je zaostala 3,93 sekunde in bila pri repu uvrščenih na 38. mestu.

Vodilna v skupnem seštevku te discipline Vlhova po prvem delu preizkušnje vodi pred Američanko Mikaelo Shiffrin (+0,41) in Avstrijko Katharino Liensberger (+0:57).

Druga vožnja bo na sporedu ob 16.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice