Šport > Zimski športi
1642 ogledov

Šest tednov po padcu pri 140 km/h spet stopil na sneg

Urs Kryenbühl Epa
Švicarski alpski smučar je pred tedni grdo padel na progi Streif v Kitzbühlu.

Urs Kryenbühl je le šest tednov in pol po hudem padcu na smuku za svetovni pokal v Kitzbühlu spet na snegu. Po operaciji kolena in rehabilitaciji se sicer še ni priključil treningom švicarske reprezentance, za zdaj je v domačem Drüsbergu le prosto smučal, a že to mu, kot je sporočil prek družbenih omrežij, veliko pomeni.

"To še ni bil pravi trening, a velik korak naprej k moji vrnitvi na tekmovanja. Ta korak pomeni velikanski motiv za delo naprej," je sporočil specialist za hitri disciplini, ki se na tekmovanja namerava vrniti že v naslednji sezoni.

Urs Kryenbühl | Avtor: Epa Epa
Po strašljivem padcu na skoku tik pred ciljem je Kryenbühl negiben obležal v snegu, v bolnišnici, kamor so ga pripeljali s helikopterjem, pa so zdravniki poleg hudega pretresa možganov ugotovili še zlom ključnice in poškodbe kolena. Strgal si je križno in notranjo kolensko vez.

Šestindvajsetletni Švicar za zdaj še nima zmage v svetovnem pokalu, trikrat se je uvrstil na stopničke zmagovalnega odra. V letošnji sezoni je bil tretji na smukih v Val d'Iseru in Bormiu, kjer je bil v lanski sezoni drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice