Šport > Zimski športi
1621 ogledov

Poslavlja se velikan

aksel lund svindal Epa
Specialni smuk na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju bo poslovilna tekma smučarskega asa.

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju bo danes na sporedu specialni smuk. Švicar Beat Feuz bo v vlogi branilca naslova svetovnega prvaka iz St. Moritza 2017. Feuz bo startal kot 14. Na startu smuka, ki se bo začel ob 12.30, bodo štirje Slovenci.

Klemen Kosi bo imel startno številko 20, Miha Hrobat številko 32, Boštjan Kline številko 35 in Štefan Hadalin številko 51.

Na petkovem drugem treningu smuka si je levo koleno poškodoval najvišje uvrščeni slovenski smukač v svetovnem pokalu Martin Čater, ki ga danes čaka pot domov. Zanj ni konec le prvenstva, ampak celotne sezone.

Feuz je na sprinterskem superveleslalomu majhnih razlik na 18. mestu zaostal sekundo za zmagovalcem Parisom, ki je v tej zimi v izjemni formi, kar je dokazal že z zmago na smuku v Kitzbühlu in z dvojčkom zmag v Bormiu. To formo pa je prenesel tudi v Are, kjer je v spremenljivi vidljivosti osvojil svoje prvo zlato.

Ilka Štuhec Štuhčeva Šport Štuhčeva zadovoljna z odgovori

Če bi mu uspelo pokoriti še smuk, bi se pridružil Bodeju Millerju (2005) - Američan je v Areju v vlogi komentatorja - in Hermannu Maierju (1999), ki sta na istem prvenstvu osvojila naslova v obeh hitrih disciplinah.

Tekma bo imela tudi velik čustveni naboj, saj bo poslovilna tekma norveškega asa belih strmin Aksla Lund Svindala. Če bi mu uspelo, bi Svindal postal prvi med moškimi s tremi naslovi smukaškega svetovnega prvaka, potem ko je že slavil pred dvanajstimi leti na drugem SP v Areju in leta 2013 na SP v Schladmingu.

Čater je bil najboljši Slovenec na superveleslalomu v Areju na 13. mestu. Kosi, Kline in Hrobat so odstopili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Sorodne novice