Šport > Zimski športi
9227 ogledov

Presenetljiva upokojitev mlade Slovenke: "Počutila sem se, kot da bi umirala!"

Urška Poje Facebook
Iz biatlonskih krogov je prišla nepričakovana novica v povezavi z eno najboljših slovenskih tekmovalk zadnjih let.

Urška Poje, je na družbenih omrežjih sporočila, da se poslavlja od aktivne tekmovalne kariere. Pojetova bo čez nekaj dni dopolnila šele 23 let.

Cerkničanka je na zadnjih olimpijskih igrah osvojila 12. mesto na 15-kilometrski preizkušnji in tako v rosnih letih pokazala velik potencial.

A po sezoni 2018/19 se je zaradi izgorelosti umaknila od tekmovanj in v pretekli sezoni nastopila le na štafetni tekmi na Pokljuki.

sneg gozd pokljuka Biatlon Šport Na Pokljuki že spravili sneg za prihodnje leto

Urška Poje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Še enkrat, preden končno zaprem to poglavje. Prekleto veliko poguma sem potrebovala za ta korak. Nisem dobra pri slovesih in spremembah," je svoj zapis na družbenih omrežjih začela Pojetova.

"Čas je, da grem naprej. Veliko sem spremenila v zadnjih dveh letih. Izgubila sem željo po tekmovanju in boju. Vse, v kar sem nekoč verjela kot športnica, je izgubilo pomen. Počutila sem se, kot da umiram od znotraj, brez pravega logičnega razloga," je med drugim sporočila mlada biatlonka.

V svetovnem pokalu je Pojetova prvič nastopila v tekmovalnem obdobju 2014/15. Veljala je za eno najmočnejših slovenskih orožij za SP 2021 na Pokljuki.

Komentarjev 1