Šport > Zimski športi
183 ogledov

Presenetljiva zmagovalka biatlonske poslastice leta

Marketa Davidova
Dvaindvajsetletna Čehinja Marketa Davidova je presenetljiva zmagovalka biatlonske sprinterske tekme za svetovni pokal v Anterselvi na Južnem Tirolskem.

Marketa Davidova si je v italijanski Anterselvi z brezhibnim streljanjem priborila prvo zmago v karieri. Za 1,7 sekunde je prehitela Finko Kaiso Mäkäräinen ter za 3,5 Norvežanko Marte Olsbu Roiseland, ki sta morali po enkrat v kazenski krog.

biatlon Anterselva | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekma v Dolomitih je bila sicer napeta vse do konca. Kot zadnja je šla na progo nemška olimpijska prvakinja Laura Dahlmeier, ki je bila najhitrejša po drugem streljanju in bila blizu 20. zmagi v karieri. Po bolezni in okrevanju v začetku sezone pa očitno še ni v 100-odstotni vrhunski formi, saj je kljub vodstvu na zadnjem merjenju vmesnega časa do konca izgubila tri mesta ter se morala zadovoljiti s četrtim. V boju za stopničke je bila po drugem streljanju tudi Avstrijka Lisa Theresa Hauser, ki pa je bila prepočasna v smučini in je s tretjega zdrsnila na deveto mesto.

Marketa Davidova | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenke so nastope v Anterselvi že končale, saj se nobena ni uvrstila med najboljših 60 in na sobotno zasledovanje, daleč pa so tudi od skupinskega starta, ki bo na vrsti v nedeljo, pravico nastopa na tekmi pa ima le najboljših 30 tekmovalk v svetovnem pokalu.

Slovenke so končale v zadnji tretjini nastopajočih. Najboljša je bila Polona Klemenčič, ki je morala v kazenski krog le enkrat in končala na 65. mestu, Nina Zadravec je bila prav tako z eno strelsko napako 77., novinka med biatlonkami, nekdanja smučarska tekačica Lea Einfalt, pa je zgrešila trikrat in bila 81. med 93 uvrščenimi tekmovalkami.

Jakov Fak Smola Šport Fak zaradi zdravstvenih težav že v domovini

Napeto bo v petek tudi v moški konkurenci. Slovenska vrsta je vnovič ostala brez Jakova Faka, ki se je po bolezni prekmalu vrnil na tekmo v Oberhof, nato prejšnji teden predčasno sklenil nastope v Ruhpoldingu, v Anterselvo pa sploh ni odpotoval. V slovenskem taboru pa so se pojavile tudi prve informacije, da želi Fak izpustiti pot v Severno Ameriko in se v miru pripraviti na svetovno prvenstvo, ki bo marca na Švedskem.

 

* Izidi, ženske, 7,5 km:
 1. Marketa Davidova (Češ)       21:40,7 (0)
 2. Kaisa Mäkäräinen (Fin)         + 1,7 (1)
 3. Marte Oslbu Roeiseland (Nor)     3,5 (1)
 4. Laura Dahlmeier (Nem)            4,2 (0)
 5. Lisa Vittozzi (Ita)             10,2 (1)
 6. Monika Hojnisz (Pol)            10,5 (1)
...
65. Polona Klemenčič (Slo)        2:29,8 (1)
77. Nina Zadravec (Slo)           2:48,4 (1)
81. Lea Einfalt (Slo)             3:10,5 (3)

- svetovni pokal, skupno (12):
 1. Dorothea Wierer (Ita)               532
 2. Lisa Vittozzi (Ita)                 520
 3. Paulina Fialkova (Slk)              460
 4. Anastazija Kuzmina (Slk)            445
 5. Marte Olsbu Roeiseland (Nor)        434
 6. Anais Chevalier (Fra)               391
...
84. Urška Poje (Slo)                      3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice