Šport > Zimski športi
57526 ogledov

Protest zvezdnice, namerno odstopila po treh vraticah

Lara Gut-Behrami Profimedia
Lara Gut Behrami je poslla sporočilo vodilnim možem pri FIS.

Švicarka Lara Gut-Behrami je imela pred zaključnimi boji v domačem Lenzerheideju še možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa, a nato so pri Mendnarodni smučarski zvezi zaradi težav z vremenom odpovedali smuk. Švicarska zvezdnica, ki bi verjetno v hitrih disciplinah osvojila več točk kot njena edina tekmica Petra Vlhova, je tako ostala brez prave možnosti za naziv najboljše smučarke v sezoni. 

Gut-Behramijeva je tako zadnjo tekmo sezone izkoristila za protest, na veleslalomu je tako prevozila le nekaj zavojev in odstopila. Vlhova je tako postala prva Slovakinja z velikim kristalnim globusom.

V svetovnem pokalu je bilo sicer letos le 13 tekem v hitrih disciplinah, tekmovalke, ki so boljše v tehničnih preizkušnjah, so jih imele na voljo 18. Pri švicarski zvezi so posredovali pri FIS z željo, da se tekme v hitrih disciplinah prestavijo na naslednji teden, a so pri Mednarodni smučarski zvezi to zavrnili. Vsekakor takšen potek sezone ni preferiral smučark v hitrih disciplinah.

Pri FIS so bili v zej sezoni deležni že marsikatere kritike, še zlasti po paralelni preizkušnji na svetovnem prvenstvu, ko so imeli tekmovalci na dveh različnih progah povsem drugačne možnosti za napredovanje.

Katharina Liensberger "Zanimivo" Šport Bizarno: Avstrijci so preverili pravila in dobili zlato Mathieu Faivre SP Šport Na sporni preizkušnji Robnikova peta, naknadno dodali še eno zmagovalko ivica kostelić Besen kot ris Šport Kostelić ostro nad kolege in Fis: "Podpirate krivico, ki se je zgodila!"

 

 

Komentarjev 3