Šport > Zimski športi
227 ogledov

Prvo dejanje tridelnega finala sezone v Planici

Peter Prevc Profimedia
Smučarske skakalce danes v Planici čaka prva od dveh posamičnih tekem finala sezone 2023/2024. Obenem bo to predzadnja posamična tekma v karieri za Petra Prevca.

Dolina pod Poncami bo danes na letalnici bratov Gorišek gostila prvo od treh tekem moškega finala sezone v smučarskih skokih. Na tekmi s prvo serijo ob 15. uri, na katero se je prek kvalifikacij uvrstilo sedem slovenskih letalcev, imajo visoke apetite tudi v domačem taboru. Obenem gre za predzadnjo posamično tekmo asa Petra Prevca v karieri.

Slovenci so bili uspešni že na četrtkovih treningih in v kvalifikacijah, ki jih je Timi Zajc končal na četrtem mestu, povratnik po poškodbi Anže Lanišek je bil osmi, Peter Prevc deseti, Lovro Kos 11., Domen Prevc 23., Maksim Bartolj 30, Žak Mogel pa 35.

Stefan Kraft ZF Šport Kraft še vedno ne verjame: "Vedno sem trdil, da je to nemogoče"

"V kvalifikacijah bi bilo odlično, če bi imel še malo boljše razmere. Upam, da bom na tekmi sestavil dobre skoke, forma je dobra," je dejal Zajc, ki ne skriva, da si želi sezono končati še s kakšnimi stopničkami.

Pred koncem sezone je odprt le še boj za mali kristalni globus v točkovanju poletov, saj ima velikega že v žepu Avstrijec Stefan Kraft, ki vodi tudi v poletih. V kvalifikacijah je bil šesti.

Kraft ima v vodstvu 340 točk, drugi je njegov rojak Daniel Huber (294), tretji iz kvalifikacij, nato pa v boju za globus sledijo Zajc (246), Peter Prevc (241) in Domen Prevc (176).

Nika Križnar, Zoran Zupančič Ali ostaja trener? Šport Za njim in dekleti fantastična sezona, ni pa prepričan, da ostaja Planica 2024 skoki ženske Nika Prevc Naša junakinja Šport Nika Prevc: "Tega si nisem niti pod razno predstavljala!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.