Šport > Zimski športi
310 ogledov

Shiffrinova ima danes v Kranjski Gori zmenek z zgodovino

Mikaela Shiffrin Epa
Američanka Mikaela Shiffrin lahko danes v Kranjski Gori izenači rekord Lindsey Vonn po številu zmag v svetovnem pokalu.

Kranjska Gora bo danes še enajstič gostila karavano svetovnega pokala alpskih smučark kot nadomestna lokacija tradicionalnega mariborskega tekmovanja. Spored 59. Zlate lisice bo neklasičen z dvema veleslalomoma. Prva na startu ob 9.30 bo Francozinja Tessa Worley. Številko 2 nosi Mikaela Shiffrin, ki lovi ženski rekord po številu zmag.

Sedemindvajsetletna Američanka je v izjemni formi. Zmagala je na zadnjih petih tekmah svetovnega pokala za ženske. In to v treh različnih disciplinah. Niz je začela 18. decembra s superveleslalomsko zmago v St. Moritzu, nato je osvojila hat-trick Semmeringa z dvema veleslalomskima in slalomsko zmago, v novem letu pa je zmagala na slalomu v Zagrebu.

Edini alpski smučarki, ki sta zmagali na šestih zaporednih tekmah svetovnega pokala, sta bili Vreni Schneider z osmimi zmagami v nizu v sezoni 1988/89 in Katja Seizinger s šestimi zmagami novembra in decembra 1997.

Shiffrinova lahko že danes z 82. zmago izenači ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Ta je trenutno še v lasti Američanke Lindsey Vonn. Absolutni rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu je Šved Ingemar Stenmark, ki je od leta 1974 do leta 1989 zbral vsega skupaj 86 zmag.

Na domačo tekmo so pripravljene tudi tri Slovenke Ana Bucik, Tina Robnik in Neja Dvornik.

Bucikova bo imela startno številko 20, Robnik 38, Dvornik pa 53.

Glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnični disciplini Sergej Poljšak je prepričan, da lahko Bucik s startnim izhodiščem in vožnjami, ki jih je kazala na zadnjih tekmah, realno meri na deseterico. Za Robnikovo in Dvornikovo pa je osnovni cilj uvrstitev v finale.

Druga vožnja bo na sporedu ob 12.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice