Šport > Zimski športi
1880 ogledov

Shiffrinova obžaluje, kar se je zgodilo Vlhovi: "Občutek ni najboljši"

Vlhova Epa
Mikaela Shiffrin je po napaki velike tekmice prišla še do 89. zmage v karieri.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je dobila nedeljski slalom za svetovni pokal v finskem Leviju, kjer sta bili pretekli konec tedna na sporedu dve tekmi v najpočasnejši tehnični disciplini.

Leona Popović Ena Slovenka do točk Šport Vlhova deklasirala konkurenco, a povozila količek, stopničke za Hrvaško

Zmagovalka sobotne preizkušnje Petra Vlhova je bila v najboljšem položaju tudi po polovici nedeljske tekme, a je po napaki v finalu ostala brez uvrstitve.

Vlhova | Avtor: Epa Epa

Zmage, rekordne sedme na tem prizoprišču in 89. v svetovnem pokalu, se je tako veselila Američanka, ki se je na vrh povzpela z drugega mesta po prvi vožnji. 

Na prvi progi je oddala kar 76 stotink v primerjavi z Vlhovo, ki je na Finskem kazala izjemno slalomsko formo. Tega se zaveda tudi Shiffrinova, ki je v odzivu na razplet tekme priznala, da bi si Slovakinja zaslužila dvojno krono v Leviju.

Ana Bucik Slalom (Ž) Šport Slovenska ničla v Leviju: "Nismo začeli po željah"

"To je bil eden najbolj nepričakovanih dogodkov v moji karieri. Jasno, da sem zelo vesela uspeha, vendar moram priznati, da je pri tem veliko vlogo odigrala tudi sreča. Petra je bila izjemna celoten konec tedna in čeprav sem zadovoljna s svojo vožnjo in vsemi izboljšavami, ni najboljši občitek, da se je tako izteklo za njo."

"Kljub temu sem zelo ponosna nase in na svojo ekipo za uvrstitev na stopničke in dobro skupinsko sodelovanje, da sem sploh prišla v položaj za zmago. Ne morem se jim dovolj zahvaliti za njihovo delo in potrpljenje v zadnjih 11 dneh. Čestike tudi Leni, Katharini in Leoni za njihove predstave ta konec tedna," je sporočila Američanka.

Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Shiffrinova je z zmago prevzela tudi vodstvo v slalomskem seštevku (150 točk), potem ko je prvo tekmo v svoji paradni disciplini končala na nehvaležnem četrtem mestu. Skupno ima že 54 slalomskih zmag, kar je 14 več od moškega rekorderja Ingemarja Stenmarka.

Pred uvodnimi tekmami v hitrih disciplinah v skupnem seštevku najbolje kaže Shiffrinovi (190 točk), sledita ji Vlhova (150) in Švedinja Sara Hector (145).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.