Šport > Zimski športi
199 ogledov

Skakalci ostali brez tekme

Peter Prevc Epa
Skakalci ostali brez nedeljske tekme na Holmenkollnu.

Smučarji skakalci so ostali brez današnje tekme na Holmenkollnu nad Oslom. Po tem, ko so prireditelji začetek tekme dvakrat prestavili, so jo na koncu zaradi megle, močnega vetra in vode v smučini odpovedali. Enaka usoda je nato doletela še žensko tekmo.

Odpadlo tekmo bodo skušali nadomestiti v ponedeljek, ko bi morale biti po prvotnem načrtu sicer v Lillehammerju že na sporedu kvalifikacije. V torek, ko je predvidena posamična tekma na olimpijski skakalnici, pa bodo kvalifikacije poskušali izpeljati pred tekmo, je za avstrijsko televizijo ORF hitro po današnji odpovedi direktor tekmovanja Walter Hofer.

Prestavljena tekma se bo v ponedeljek zdaj predvidoma začela ob 17.15. V torek, ko je ob 17. uri predvidena posamična tekma na olimpijski skakalnici, pa bodo kvalifikacije v Lillehammerju poskušali izpeljati ob 15.45.

Spored je že potrdila tudi Mednarodna smučarska zveza, ki bo naknadno sporočila tudi, kako je z morebitnim nadomestnim terminom za žensko tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice