Šport > Zimski športi
2518 ogledov

Slovenija ima novega velikega junaka! Bertoncelj: "Zato je to poseben dosežek!"

Žiga Jelar Epa
Slovenski smučarski skakalci so na tekmi Svetovnega pokala v Oslu osvojili odlično tretje mesto.

Kljub odličnima nastopoma Timija Zajca in Anžeta Laniška, ki sta dodala levji delež k velikem uspehu ter že tretjim zaporednim stopničkam na ekipnih tekmah, pa sta bila tokrat v glavni vlogi Žiga Jelar ter Peter Prevc.

Anže Lanišek Odločal zadnji skok Šport Slovenski orli znova zablesteli! Nove stopničke so tu!

Prvemu je v prvi seriji uspel sploh najdaljši skok dneva, s katerim je takoj pokazal, da bi danes lahko bil slovenski dan, odlično pa se je znašel tudi v drugi seriji, ko je nastopil v nekoliko slabših razmerah ter z nižjega zaletišča.

Prevc pa je v prvo skočil precej podpovprečno, a je vse skupaj popravil s fenomenalnim drugim skokom, ko je uspel ubraniti napad Ryoyuja Kobayashija in Dawida Kubackega ter poskrbel za veliko slovensko veselje v izteku skakalnice.

Peter Prevc | Avtor: Epa Epa

"Tretje mesto na ekipni tekmi je super rezultat. Zahvaliti se moram ekipi, da je dala možnost, da se borimo za stopničke. V prvi seriji sem naredil kar grobo napako na mizi, v finalu pa sem na srečo to popravil in smo obdržali stopničke," je po tretjih stopničkah zaporedoma misli strnil Peter Prevc.

Obe tekmovalni seriji sta šteli tudi v seštevek norveške turneje Raw Air, na kateri po treh serijah vodi Nemec Constantin Schmid pred Norvežanom Mariusom Lindvikom. Tretji pa je Žiga Jelar, ki za vodilnim zaostaja vsega točko in pol. Razlike pa so med vodilnimi zelo majhne.

Žiga Jelar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zadovoljen sem, saj so to moje prve stopničke v svetovnem pokalu, v seštevku norveške turneje pa držim tretje mesto. Upam, da bom še naprej kazal te dobre skoke, dobro pripravljenost in grem naprej uživat," je po tekmi povedal Jelar, ki je bil sicer šesti najboljši posameznik na ekipni tekmi.

Glavni trener Gorazd Bertoncelj je bil seveda zadovoljen s prikazanim, a je vseeno izpostavil možnost za napredek. "Lahko smo izjemno zadovoljni z današnjo tekmo, saj je bilo v prvi seriji kar nekaj napak. V drugi seriji so fantje svoje napake popravili in skočili izvrstno. To tretje mesto ima zato še poseben dosežek," je za konec dejal 43-letni Kranjčan.

Gorazd Bertoncelj | Avtor: Profimedia Profimedia

V nedeljo bo na Holmenkollnu na sporedu še posamična tekma, ki se bo začela ob 14.30. Karavana se nato seli v Lillehammer. Za konec tako norveške turneje kot sezone svetovnega pokala pa bodo nato na sporedu še tekme v Trondheimu ter na letalnici v Vikersundu.

Komentarjev 1
  • Avatar Fallilena
    Fallilena 23:37 07.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Sorodne novice