Šport > Zimski športi
767 ogledov

Planica dobila zeleno luč

Planica Matevž Peršin (SZS)
Planica prestala snežno kontrolo.

V Planici je danes predstavnik FIS Sepp Gratzer opravil snežno kontrolo na letalnici Bratov Gorišek. Razmere v Planici je ocenil kot zelo dobre in prižgal zeleno luč za svetovno prvenstvo v poletih, ki bo v dolini pod Poncami na sporedu med 19. in 22. marcem. "Tako priprave tečejo po ustaljenem načrtu naprej. Situacija v Sloveniji v zvezi s korona virusom je med tem nespremenjena, saj nimamo potrjenega primera okužbe," so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

"Kot smo že večkrat poudarili priprave tečejo nemoteno in brez posebnosti. Med tem tečejo tudi priprave na preventivne ukrepe za obiskovalce. Prav tako smo v stalni zvezi z vsemi organi v Republiki Sloveniji. V stalnem stiku smo tudi z vodstvom Mednarodne smučarske zveze in spremljamo razvoj dogodkov v Evropi. V Planici smo že začeli s postavljanjem tribun za obiskovalce. V naslednjih dneh pričakujemo tudi nekaj centimetrov novega snega, kar bo kuliso v dolini pod Poncami naredilo spet izjemno," so o pripravah v zadnjih dneh dejali organizatorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice