Šport > Zimski športi
1428 ogledov

Slovenci in Nemci so se v zadnjem skoku udarili za zmago

Timi Zajc Epa
Uspešni skoki slovenske četverice, ki je le za las obstala brez zmage.

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih (501,2 točke) po polovici ekipne tekme za svetovni pokal v finskem Lahtiju zaseda drugo mesto in se bo v nadaljevanju borila za mesto na odru za zmagovalce. Po štirih skakalcih vodi Nemčija (509,2), tretje mesto pa zaseda Avstrija (478,3). Za Slovenijo so po vrsti skakali Cene Prevc, Timi Zajc, Peter Prevc in Anže Lanišek.

Cene Prevc je bil s 121 metrov dolgim skokom v svoji skupini peti, Timi Zajc pa je s 130 metrov dolgim skokom Slovenijo popeljal na vrh. Peter Prevc (120 m) je imel v tretji seriji tretji izid, prehitel pa ga je odlični Stephan Leyhe (127 m), ki je Nemčijo zavihtel na prvo mesto.

V zadnji seriji je Anže Lanišek pristal pri 127 metrih, zaostanek vodilno za Nemčijo pa je po polovici preizkušnje osem točk.

A hitro se je Slovenija prebila pred Nemce, nato pa uspešno odbijala napade. V zadnjo serijo, kjer skakalci nastopijo v obratnem vrstnem redu kot so trenutne uvrstitve, so Slovenci krenili s sedmimi desetinkami prednosti pred Nemčijo, tretji Avstrijci so zaostajali že za 12,9 točke, četrti Norvežani za 20,6 točke, vsi ostali pa že za več kot 50 točk. 

Norvežani so po svojem zadnjem skoku seveda prevzeli vodstvo, a zlahka so jih nato s Stefanom Kraftom preskočili Avstrijci. Vodilni mož svetovnega pokala je doskočil pri 126,5 metra. Sledil je natop najboljšega Nemca v tej zimi Karla Geigerja. Ta je v prvi seriji skočil 128 metrov, v drugo pa le 121.

Na vrhu je ostal le še Lanišek, ki je za skupno zmago Slovenije tako potreboval skok približno okoli 120 metrov. Skočil je meter dlje, začelo se je čakanje na skupno oceno. A zaradi večjega vetrovnega odbitka so slovenski orli za Nemčijo zaostali za 2,3 točke, Avstrija je bila tretja s 4,8 zaostanka za Nemci.

Več sledi ...

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice