Šport > Zimski športi
1 ogledov

Skakalna pravila ponesrečena

Skoki EPA
Predsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis) Gian-Franco Kasper je potegnil črto pod še eno SP nordijskih smučarjev, in kot je dejal, v dolini Fiemme kljub dolgemu premišljevanju ni našel nič slabega. Drugače je s posameznimi disciplinami, kjer pa je za zmedo poskrbel Fis sam, in tudi Kasper je zaskrbljen zaradi za gledalce nerazumljivih pravil v skokih.

"Tudi sam sem zelo nesrečen zaradi novih skakalnih pravil. Za gledalca je popolnoma nemogoče, da sledi tekmi," je dejal Kasper ter tako potrdil pritožbe gledalcev in novinarjev.

Bolj zadovoljen je bil Kasper s premierno tekmo mešanih skakalnih ekip: "Ta tekma je bila velik uspeh." Fis je zato Mednarodni olimpijski komite že pozval, naj razmisli o uvrstitvi te tekme v olimpijski program. Za igre prihodnje leto v Sočiju je zahteva prepozna, Kasper pa upa, da bo tekma sestavni del olimpijskega programa že leta 2018 v Južni Koreji.

Manj zgovoren je bil Kasper o programu prireditve, saj je bilo nekaj končnih odločitev časovno zelo blizu in gledalci v gneči na cesti si niso mogli ogledati obeh tekem, denimo v skokih in nordijski kombinaciji.

Kasper je ob koncu zelo pohvalil italijanske prireditelje, ki so že tretjič izvedli svetovno prvenstvo. Tokrat si je tekme ogledalo več kot 360.000 gledalcev na stadionih, nastopilo je več kot 700 športnikov iz 55 držav, kolajn pa so se veselili predstavniki 14 smučarskih zvez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.