Šport > Zimski športi
40569 ogledov

Skakalni šampion, ki je užalostil Slovenijo, sporočil veselo novico

Freund Instagram
Družina nekdanjega dobitnika velikega kristalnega globusa Severina Freunda se je povečala za še enega člana.

Nekdanji nemški smučarski skakalec Severin Freund je pri 35 letih drugič postal oče. Novega družinskega člana je ponosni očka predstavil v objavi na Instagramu.

"Vem, da pogosto objavljam brez razloga, a tokrat imam res dober razlog. Pozdravljen, malček," je nekaj več kot 48 tisoč sledilcem na Instagramu sporočil nekdanji svetovni (posamično) in olimpijski (ekipno) prvak.

Freund in njegova soproga Caren sicer že imata enega otroka, pred petimi leti se jima je namreč rodila hčerka, ki se je zdaj razveselila še bratca.

Severin Freund | Avtor: Profimedia Profimedia
Petintridesetletni Freund je lani močno presenetil športno javnost, ko je med skakalnim praznikom v dolini pod Poncami oznanil svojo upokojitev. V zadnjih letih kariere, v kateri je zbral 22 zmag in 53 uvrstitev na zmagovalni oder, zaradi težav s poškodbami ni krojil svetovnega vrha. Zadnjič se je na najvišjo stopničko zavihtel 26. novembra 2016 v finski Ruki, to pa so bile obenem tudi njegove zadnje stopničke.

Freund se je v športno zgodovino zapisal tudi po za slovenske navijače nesrečnem razpletu sezone 2014/2015, v kateri je osvojil svoj prvi in edini veliki kristalni globus. Nemec je sezono končal z enakim številom točk kot Peter Prevc, a mu je globus pripadel zaradi večjega števila zmag.

Odločilna je bila zadnja tekma sezone, v kateri je Jurij Tepeš ugnal Prevca in mu s tem nehote odrekel ključne točke v boju s Freundom, ki je bil šele sedmi. Kljub ekipnemu uspehu je bila to ena najgrenkejših dvojnih zmag v zgodovini slovenskega športa. 

Severin Freund veliki globus Šport Freund: Tudi Peter bi ga moral dobiti Jurij Tepeš druga zmaga Šport Tepeš: To ni bil dvoboj s Petrom

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.