Šport > Zimski športi
26 ogledov

Ski Challenge v živo v Nassfeldu!

Zaključni dogodek v Nassfeldu bo prav posebno doživetje, ki ga preprosto ne smet Žurnal24 main
Vse virtualne smučarje vabimo na zaključni dogodek v Nassfeld, kjer boste poleg najboljših Slovencev spoznali tudi tekmovalce iz Avstrije in Nemčije!

Spoznajte svoje nasprotnike!

V Ski Challengeu svoje sotekmovalce poznate samo po vzdevkih, v igri pa vidite le duhce njihovih smučarjev. Si želite spoznati zmagovalca letošnjega svetovnega pokala, katerega od avstrijskih šampionov ali Nemca BigPizzaIYoNa? Pridružite se nam na zaključnem dogodku v Nassfeldu in se z njimi pomerite v živo!

Brez smučanja ne bo šlo

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zaključna prireditev Ski Challengea se bo odvijala v Avstriji v hotelu Cube Nassfeld. Hotel se nahaja v dolini blizu smučarske arene Nassfeld-Hermagor, ki je največje in najmodernejše zimsko letovišče na avstrijskem Koroškem,  saj ima odlično lego, več kot 110 kilometrov prog vseh težavnosti, ponaša pa se tudi z najdaljšo osvetljeno progo v Evropi. S svojimi sotekmovalci se boste torej lahko pomerili tudi v smuki na pravem snegu in mogoče vam bo uspelo premagatii tiste, ki jih v Ski Challengeu  niste mogli.

Tisti, ki še vedno prisegate na virtualno smučanje, pa se boste zagotovo z veseljem udeležili prve letošnje tekme Ski Challengea, ki se bo odvijala v živo!

Tekma v živo!

Vsi navdušenci se bomo v Nassfeldu zbrali v soboto 6. februarja ob 14. uri. V hotelu Cube pripravljamo tekmo, na kateri se boste s svojimi konkurenti pomerili v živo! Najboljši tekmovalci pa tudi bodo nagrajeni s privlačnimi nagradami! Od 15. pa do 19. ure odvijal tako imenovani Wildcard Tournament oziroma kvalifikacijski turnir, v katerem se boste tekmovalci potegovali za 11 mest v predtekmovanju. Kvalifikacijski turnir bo potekal na progi Pric roparic. Najboljši trije tekmovalci letošnje sezone iz posamezne države so v predtekmovanje avtomatsko uvrščeni, torej se bo za naziv prvaka potegovalo 20 tekmovalcev. V predtekmovanju bo žreb določil štiri skupine po pet tekmovalcev. Vsaka skupina bo smučala na eni od znanih prog (Saslong, Stelvio, Streif in Laubrehorn). Dva najboljša iz vsake skupine bosta napredovala v finale, ki se bo začel ob 20. uri in bo trajal dve uri. Vremenske razmere na tekmah bo določil žreb, vsak tekmovalec pa bo imel na voljo dva poskusa. Ob 22. uri se bo tekmovanje zaključilo s podelitvijo nagrad najboljšim. Poleg medalje bodo najboljši trije prejeli tudi smuči in smučarske jakne znamke Salomon.

Zabava brez meja

Po tekmi se bomo preselili v hotelski klub Ö3, kjer bomo proslavili letošnje uspehe in se zabavali še dolgo v noč. Zabava bo tudi odlična priložnost za druženje s tekmovalci iz ostalih držav, zato zaključnega dogodka resnično ne smete zamuditi! To bo odlična priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj, najboljši pa vam bodo zagotovo dali tudi kakšen nasvet. 

Dobimo se v Nassfeldu!

Najboljši trije v Slovenskem seštevku – tmaaa, AlenZO in 60Piske – so svojo udeležbo na zaključnem dogodku že potrdili. Pridružite se jim tudi vi! Za nemoten potek dogodka in sproščeno vzdušje bo poleg organizatorjev skrbela tudi Žurnalova ekipa. Predhodne prijave niso potrebne, upamo pa, da vas bo v Nassfeld prišlo čim več!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.