Šport > Zimski športi
161 ogledov

Slovenec na SP blizu kolajne

jure aleš Instagram
Aleš četrti v sprintu na SP.

Jure Aleš je na svetovnem prvenstvu v telemark smučanju v švicarskem Melchsee-Fruttu na sprinterski preizkušnji zasedel četrto mesto. Maša Štrakl je bila 14.

Aleš, čigar cilj je bila medalja, v prvi vožnji ni nastopil najbolje in je s tremi kazenskimi sekundami pribitka zasedel četrto mesto. V drugo je svojo nalogo opravil bolje, a je bil zaostanek iz uvodne vožnje prevelik za preboj na stopničke.

Razred zase so bili Švicar Bastien Dayer, ki je osvojil zlato, Norvežan Trym Nygaard Loeken, ki je prišel do srebra, in Švicar Nicolas Michel z bronom.

"Danes na sprintu se nisem najbolje znašel na tej mehki podlagi. Nekako nisem našel enega načina, da bi pospeševal iz zavoja ven. Smučanje je bilo enostavno prepočasno za boljšo uvrstitev. Treba bo ugotoviti, jutri čim prej na ogrevanju, kaj je treba narediti, da bom stopil na stopničke," je za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Aleš.

Jure Aleš | Avtor: Profimedia Profimedia

V ženski konkurenci so vsa odličja pobrale predstavnice Švice. Do zmage je prišla Amelie Wenger-Reymond, in sicer po tem, ko je v prvi vožnji zasedala drugo mesto za Martino Wyss. Slednja je bila na koncu druga, na stopničke pa je prišla še Beatrice Zimmermann. Štraklova, ki je na svetovnem prvenstvu članic nastopila prvič v karieri, je zasedla 14. mesto.

V soboto bo v Melchsee-Fruttu na sporedu paralelni sprint.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice