Šport > Zimski športi
319 ogledov

Slovenec prvič v tej sezoni na stopničkah

Jure Aleš
Uspešen nastop slovenskega telemark smučarja.

Slovenec Jure Aleš se je na tretji tekmi svetovnega pokala v telemarku prvič uvrstil na stopničke za zmagovalce. V francoskem Pralognan la Vanoiseju je v disciplini sprint zasedel tretje mesto. Zanj so to prve stopničke v sezoni.

Zmagal je Francoz Philippe Lau, ki si je na koncu privozil 22 stotink prednosti pred Švicarjem Bastienom Dayerjem. Aleš je za zmagovalcem na koncu zaostal 1,34 sekunde.

"Zelo sem zadovoljen z današnjim rezultatom. Pogoji za smučanje so bili danes zelo dobri in pisani meni na kožo. Podlaga je bila malo bolj mehka, kar meni ustreza, ostali tekmovalci pa imajo rajši ledene površine. V prvi vožnji sem še naredil nekaj napak. Čeprav sem že po prvi vožnji zasedal tretje mesto, smo bili tekmovalci od drugega do četrtega mesta v razmaku desetih stotink. Tako sem se zavedal, da moram v drugo res napasti. Druga vožnja je bila nato še boljša od prve. Več sem tvegal, čeprav še ne toliko, kot si upam na treningu," je dejal Aleš.

V Franciji je nastopila tudi Maša Štrakl, ki je v konkurenci 17 deklet osvojila 16. mesto. V soboto bo še tekma v klasiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice