Šport > Zimski športi
165 ogledov

Slovenec osvojil mali kristalni globus

tim mastnak Epa
Timu Mastnaku je za potrditev skupne zmage zadostoval že četrtfinale.

Slovenski deskar Tim Mastnak je zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. Mali kristalni globus si je priboril z današnjim četrtfinalom na tekmi v švicarskem Scuolu.

Po šestem mestu v kvalifikacijah je Mastnak v osmini finala ugnal Italijana Mirka Felicettija, v četrtfinalu pa ga je premagal Švicar Dario Caviezel. Mastnak je na koncu osvojil šesto mesto.

Žan Košir je tekmo končal v kvalifikacijah na 22. mestu, Gloria Kotnik pa je bila v kvalifikacijah na nehvaležnem 17. mestu, mesto od osmine finala.

Mastnak je že po kvalifikacijah v tekme v Scuolu, kjer se je lani veselil svoje prve zmage v svetovnem pokalu, vedel, da za zmago v skupnem seštevku veleslaloma v izločilnih bojih potrebuje le eno zmago, saj se njegov konkurent v boju za skupni seštevek, Avstrijec Prommegger ni uvrstil v izločilne boje. Mastnak je v osmini finala na rdeči progi za 24 stotink sekunde premagal Italijana Mirka Felicettija in slavje se je lahko začelo, čeprav ga je še čakal boj v četrtfinalu.

Mastnak je nato v četrtfinalu moral priznati premoč Švicarju Dariu Caviezelu, to pa je zadoščalo za končno šesto mesto, vseeno pa je bilo dovolj za osvojitev malega kristalnega globusa. V skupnem seštevku bo Celjan na zadnjem paralelnem slalomu v Winterbergu branil tretje mesto.

Caviezel, krvnik našega tekmovalca, je prišel vse do dvobojev v malem finalu, kjer je tudi premagal Rusa Dimitrija Sasembajeva in zasedel končno četrto mesto. Veliki finale je bil povsem ruski, Andrej Soboljev je v njem premagal dvakratnega svetovnega prvaka Dimitrija Loginova.

Med najboljšimi petimi moškimi so bili kar štirje Rusi, za popolno rusko zmagoslavje je poskrbela Natalija Bikova, ki je v finalu ugnala češko zvezdnico Ester Ledecka.

Deskanje na snegu, izidi:

1. Andrej Soboljev (Rus)
2. Dimitrij Loginov (Rus)
3. Dario Caviezel (Švi)
4. Dimitrij Sarembajev (Rus)
5. Dimitrij Karlagačev (Rus)
6. Tim Mastnak (Slo)
7. Sebastien Beaulieu (Kan)
8. Srefan Baumeister (Nem)
...
22. Žan Košir (Slo)

Svetovni pokal:

1. Andrej Soboljev (Rus) 4445
2. Roland Fischnaller (Ita) 3629
3. Tim Mastnak (Slo) 3616
4. Dimitrij Loginov (Rus) 3522
5. Andreas Prommegger (Avt) 3316
6. Benjamin Karl (Avt) 3130
7. Dario Caviezel (Švi) 2989
6. Aaron March (Ita) 2779
...
13. Žan Košir (Slo) 2486
24. Rok Marguč (Slo) 1300
69. Črt Ikovic (Slo) 32

Veleslalom:

1. Tim Mastnak (Slo) 3336
2. Andreas Prommegger (Avt) 3070
3. Roland Fischnaller (Ita) 2709
...
8. Žan Košir (Slo) 2036
23. Rok Marguč (Slo) 1080

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.