Šport > Zimski športi
154 ogledov

Mastnaku snežinka paše k bundi, Marguč gre domov

Tim Mastnak Tim Mastnak.
Tim Mastnak je po srebrni medalji v paralelnem veleslalomu prekipeval od zadovoljstva, medtem ko je Rok Marguč že končal s svetovnim prvenstvom.

Slovenski deskar Tim Mastnak je po osvojitvi naslova svetovnega podprvaka v paralelnem veleslalomu v Park Cityju izrazil zadovoljstvo z osvojeno srebrno medaljo. "Ta srebrna snežinka (kot so oblikovane medalje na SP v Park Cityju; op. STA) mi zelo paše k bundi," je dejal v prvem odzivu za STA.

Malo grenkobe zaradi napake v velikem finalu je sicer prisotne. "Super, vesel sem, čeprav je morda malo cmoka v grlu. Štartal sem na zlato. Vožnje so bile odlične, mislim, da sem bil sposoben premagati danes izjemnega in predvsem zanesljivega Loginova. A se na koncu ni izšlo," je ocenil po finalu z Rusom Dimitrijem Loginovom.

V finalu je 28-letni Celjan namreč v težkih pogojih storil napako v tretjih vratcih in pristal v snegu ter boj za zlato tako prepustil mlademu Rusu, ki je moral le mirno odpeljati do cilja. "Žal sem naredil to napako, ki je bila posledica slabe vidljivosti. Nisem videl, kam sem zapeljal, potem niti ne vem, kaj se je zgodilo, končal sem v snegu," je opisal dogajanje v finalni vožnji. Tam je nastopal na rdeči progi, ki se je dotlej izkazala za slabšo med obema.

V izločilnih bojih je pred tem trikrat nastopil na modri progi in vsakič zabeležil zmago, tudi večina ostalih izločilnih bojev se je dobivala na modri progi, a sam razpleta v finalu ne pripisuje temu. "Med progama niti ni bilo takšne razlike, dalo se je tudi na rdeči progi tekmovati. Nasploh so bili pogoji izredno težki zaradi vremenskih pogojev (močno je snežilo in pihalo; op. STA). Podlaga se je spreminjala, a sem se do finala uspel dobro prilagajati," je strnil svoje vtise.

Mastnak je z osvojeno srebrno medaljo Sloveniji prideskal 12. kolajno na svetovnih prvenstvih in deseto v alpskih disciplinah. Veliko časa za slavje sicer ne bo imel, saj ga že jutri po ameriškem času, ko bo nastopil še v paralelnem slalomu, čaka nov boj za medalje. "Svoje sem že dosegel, lahko bom povsem sproščen. Proga mi ustreza, s strmega dela preide v ravnino. Je pa zelo zahtevna, še težjo jo delajo vremenski pogoji. Mogoče malo spominja na Carezzo (prizorišče uvodne tekme svetovnega pokala letošnje sezone; op. STA), kjer sem zmagal. Po duši sem veleslalomist, ampak zakaj ne bi odšel domov z dvema medaljama," je dodal.

Tim Mastnak SP Šport Mastnak s srebrno kolajno

Rok Marguč | Avtor: Profimedia Profimedia

Najuspešnejši slovenski deskar na snegu na svetovnih prvenstvih Rok Marguč, ki je doslej osvojil že štiri odličja, je moral zaradi nesrečne poškodbe predčasno končati SP, poroča Sportal. Pred prvenstvom v Park Cityju si je želel še povečati zbirko kolajn s SP, zdaj pa se z zlomljeno dlančnico danes že vrača domov.

Marguč je sicer leta 2011 v La Molini osvojil srebro in bron, dve leti pozneje je v Stonehamu postal svetovni prvak v paralelnem slalomu, v Kreischbergu pa je zbirko dopolnil z bronom v paralelnem slalomu. A letos mu je načrte prekrižala poškodba, ko si je med prvo vožnjo, v kateri je vseeno dosegel izvrsten drugi čas, zlomil kost v dlani. Nato pa so bile bolečine prehude, da bi uspešno nadaljeval, saj je v drugi vožnji zaostal za pričakovanji in se ni prebil v izločilne boje.

"Rok si je med prvo vožnjo veleslaloma zlomil dlančnico na desni roki in že v torek potuje domov," je za Sportal povedal glavni trener slovenske deskarske reprezentance Izidor Šušteršič.

Filip Flisar Smučarski kros Šport Flisar osmi na svetovnem prvenstvu

Deskarje danes čaka nova preizkušnja, paralelni slalom, na katerem bosta poleg novega veleslalomskega svetovnega podprvaka Tima Mastnaka nastopila še Žan Košir in Gloria Kotnik. Kvalifikacije bodo ob 17. uri po slovenskem času, finale pa ob 21. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.