Šport > Zimski športi
2715 ogledov

Slovenka do uspeha kariere na SP v biatlonu

Polona Klemenčič Profimedia
Herrmann-Wick razveselila domače navijače, Polona Klemenčič osma.

Nemška biatlonka Denise Herrmann-Wick je nova svetovna prvakinja v sprintu. V Oberhofu je pred domačimi navijači po dveh brezhibnih streljanjih in s hitrim tekom ugnala srebrno Švedinjo Hanno Öberg, bron pa je pripadel še eni Švedinji Linn Persson.

Najboljša Slovenka je bila Polona Klemenčič na osmem mestu. Na obeh strelskih nastopih je bila natančna, za zmagovalko Herrmann-Wick pa je zaostala 58,1 sekunde za končno osmo mesto. S tem je prišla do najboljše posamične uvrstitve v karieri.

V tej sezoni svetovnega pokala je bila namreč najboljša na 17. mestu v Hochfilznu na zasledovalni tekmi. Tudi za nedeljsko zasledovalno preizkušnjo na SP v Oberhofu pa bo imela po današnjem nastopu lepo izhodišče.

Slabše je šlo na strelišču Anamariji Lampič, ki je startala kot druga. Potem ko je na prvem streljanju leže zadela vseh pet strelov in bila v igri za najvišja mesta, je stoje zgrešila štirikrat. Že tako pa po daljši bolezni ni bila med najhitrejšimi v smučini. Na koncu je za zmagovalko zaostala 2:46,5 minute, zasedla 58. mesto in se za las uvrstila na zasledovalno tekmo najboljše šestdeseterice.

Anamarija Lampič | Avtor: Profimedia Profimedia

Tretja Slovenka na startu, Živa Klemenčič se na koncu po štirih kazenskih krogih ni uvrstila na zasledovalno tekmo. Bila je 88. z zaostankom 4:27,2 minute.

Boj za zmago se je vnel med Öberg in Herrmann-Wick. Švedinja je imela po drugem strelskem nastopu še prednost slabih desetih sekund, a je Nemka v zadnjem krogu tekla bolje in se s prednostjo 2,2 sekunde veselila druge zlate kolajne na svetovnih prvenstvih, skupno pa sedme.

Za Nemčijo je bila to deveta zlata kolajna na sprintih v ženski konkurenci, s čimer se je na vrhu v tej disciplini izenačila z Norveško. Skupno so Nemke s štafetnimi nastopi vred slavile že 32-krat.

Za Öberg je bila to osma kolajna na SP, od tega tretja srebrna. Tri kolajne je osvojila tudi na Pokljuki pred dvema letoma. Njena rojakinja Persson pa je po dveh kolajnah v štafetah tokrat prišla do prvega posamičnega odličja. Za zmagovalko je zaostala 26,2 sekunde.

Zasledovalna preizkušnja, ki se bo začela z današnjim izhodiščem, bo na sporedu v nedeljo ob 13.25. V soboto bo na vrsti moški sprint s štirimi Slovenci. To bodo Jakov Fak, Alex Cisar, Toni Vidmar in Lovro Planko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice