Šport > Zimski športi
1040 ogledov

Slovenke odlične po prvi vožnji

Meta Hrovat Profimedia
Hectorjeva vodi po prvi vožnji veleslaloma v Lenzerheideju, Hrovatova četrta, v prvi deseterici tudi Robnikova, kar štiri Slovenke v finalu.

Po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lenzerheideju vodi Švedinja Sara Hector. Olimpijska prvakinja iz Pekinga je bila 11 stotink sekunde hitrejša od Američanke Mikaele Shiffrin, 16 stotink pa na tretjem mestu zaostaja Francozinja Tesa Worley. Takoj za njimi je na četrtem mestu najboljša Slovenka Meta Hrovat.

Najboljše tri smučarke imajo lepo prednost, Hrovatova za najhitrejšo že zaostaja 75 stotink. Zelo dobro je nastopila tudi Tina Robnik, zabeležila je osmi čas, pred drugo vožnjo ima sekundo in 44 stotink zaostanka. V finalno vožnjo sta se uvrstili tudi Andreja Slokar, dosegla je 19. čas, dve sekundi in 47 stotink za Hectorjovo, Neja Dvornik pa je drugi nastop ujela za las, uvrstila se je na 30. mesto (+3,87).

Ana Bucik je storila napako že v zgornjem delu in tako kot številne druge tekmovalke ostala brez uvrstitve. Med drugimi tudi Petra Vlhova, ki se s Sfiffrinovo bori za veliki kristalni globus, nastopu pa se je zaradi bolečin v kolenu odpovedala svetovna prvakinja Švicarka Lara Gut.

Druga vožnja se bo začela ob 13.30 uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice