Šport > Zimski športi
123 ogledov

Slovenki pod stopničkami, Avstrijkama zgodovinska zmaga

Ema Klinec Profimedia
Avstrija do zmage na prvi zgodovinski superekipni tekmi, Slovenija peta.

Avstrija je v postavi Eva Pinkelnig - Chiara Kreuzer (624,6 točke) z veliko prednostjo zmagala na današnji superekipni tekmi svetovnega pokala v japonskem Zau. Na tekmi dvojic v treh serijah sta na zmagovalnem odru končali še Norveška (589,3) in Nemčija (581,8), za Slovenijo sta Ema Klinec in Nika Križnar zasedli peto mesto s 574 točkami.

V Zau so prvič izpeljali tako imenovano superekipno tekmo, na kateri po dve skakalki zastopata državo, te pa se pomerijo v treh serijah. Najboljših osem izmed dvanajstih dvojic se je uvrstilo v tretjo serijo. Skakalci bodo v tej obliki prvič izvedli tekmovanje sredi februarja v Lake Placidu.

Prepričljivo zmago je dosegla avstrijska dvojica Pinkelnig - Kreuzer; omenjeni skakalki sta že na petkovi posamični tekmi stali na zmagovalnem odru. Vodilna v svetovnem pokalu Pinkelnig je še sedmič zaporedoma na posamičnih tekmah stala na stopničkah.

Slovenki Klinec in Križnar danes nista bili najbolje razpoloženi. Klinec je sicer v uvodnih dveh serijah odlično nastopila, po prvem skoku je Slovenija na drugem mestu zgolj za tri desetinke točke zaostajala le za kanadsko zmagovalko petkove tekme, Alexandrio Louttit. Križnar pa je v prvih dveh serijah le zmajevala z glavo, svoj najboljši nastop pa je pokazala v tretji, a več kot do petega mesta tokrat ni šlo.

"Danes smo imele malo drugačno tekmo s tremi skoki. Dva sta boljša kot na petkovi tekmi, zadnjega pa sem šla na vse ali nič. Dobila sem precej malo. Prva skoka pa sta tista, na katerih bom gradila naprej. Čestitke tekmicam, ki so bile danes boljše," je dejala danes bolj razpoložena v slovenskem paru, Klinec.

Selektor Zoran Zupančič je povedal, da je tekma potekala v zelo meglenem vremenu s slabo vidljivostjo. "Težko smo videli napake zaradi goste megle, a glede na rezultate je bilo teh napak kar nekaj. Povprečni skoki. Le zadnji skok Nike Križnar in pogojno tudi prvi Eme Klinec bi bila dovolj za stopničke, če bi bili punci take skoke sposobni nanizati v seriji. Sicer sta žal naredili preveč napak in tu je peto mesto," je dejal glavni trener.

V nedeljo ob 8. uri po srednjeevropskem času sledi še tretja tekma svetovnega pokala na tem japonskem prizorišču.


* Izidi, Zao:
- superekipna tekma (dvojice):
1. Avstrija         624,6 točke
(Chiara Kreuzer/Eva Pinkelnig)
2. Norveška         589,3
(Thea Minyan Bjoerseth/Anna Odine Stroem)
3. Nemčija          581,8
(Katharina Althaus/Selina Freitag)
...
5. Slovenija        574,0
(Ema Klinec/Nika Križnar)
...

* Pokal narodov:
 1. Avstrija                      2102
 2. Nemčija                       1865
 3. Norveška                      1858
 4. Slovenija                     1577
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice