Šport > Zimski športi
9122 ogledov

Slovenska favoritinja za medaljo pozitivna tik pred Olimpijskimi igrami!

Anamarija Lampič in Eva Urevc Reševalni pas/Twitter
Eva Urevc je bila tik pred OI pozitivna na novi koronavirus.

Slovenska reprezentanca je tik pred začetkom Olimpijskih iger v Pekingu doživela pravi šok, saj je bila pozitivna na testu ena izmed glavnih slovenskih upov na medaljo, smučarska tekačica Eva Urevc.

V slovenskem taboru so namreč ogromno pričakovali od ekipnega sprinta, discipline, v kateri Urevčeva v zadnjih letih naravnost blesti v navezi z Anamarijo Lampič, s katero sta tudi aktualni nosilki brona s poslednejga svetovnega prvenstva.

"Želim vam sporočiti, da sem včeraj prejela pozitiven test na covid, tako da sem se v skladu z zdravstvenim protokolom osamila. Ne počutim se najbolje, a upam na najboljše, da bom lahko na olimpijskih igrah nastopila v dobri (najboljši) formi. Ostanite zdravi!" je slovenska smučarska tekačica sporočila javnosti preko svojega Instagram profila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Urevc (@e_urevc)

Urevčeva, ki je na nordijskem SP v Oberstdorfu lani februarja skupaj z Lampičevo zasedla tretje mesto, je sicer ena izmed desetih članov ekipe smučarskih tekačev, ki jih je Smučarska zveza Slovenije v ponedeljek predlagala za imenovanje v slovensko odpravo za igre. Seznam odprave pa bo danes potrjeval izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Olimpijske igre v Pekingu so na sporedu od 4. do 20. februarja, tako da bo slovenska šampionka z boleznijo in karanteno zagotovo opravila pravočasno, a vse v slovenski odpravi skrbi, kakšne posledice bo nanjo pustila bolezen.

Ekipni sprint v smučarskem teku bo sicer na sporedu šele 16. februarja, a v boju za medaljo bodo zagotovo odločale malenkosti in bolezen se skorajda ne bi mogla pojaviti v bolj neprimernem trenutku, kot zdaj, ko olimpijci tempirajo formo za to veliko tekmovanje, na katerega so čakali kar štiri leta.

Anamarija Lampič Eva Urevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Urevčeva in Lampičeva bi sicer veljali za eni glavnih favoritinj v svoji disciplini, saj sta po bronu na svetovnem prvenstvu navdušili še letos v Dresdnu, ko sta prav tako bili tretji, a bi morda lahko posegli tudi po zmagi, če ne bi bilo nesrečnega padca.

Le upamo lahko, da se vsa ta smola obrne prav na Olimpijskih igrah in da se Lampičevi ter do takrat že popolnoma zdravi Urevčevi končno nekoliko nasmehne tudi sreča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice