Šport > Zimski športi
6288 ogledov

Slovenski as bo izpustil še več tekem

peter prevc Profimedias
Poletna velika nagrada v smučarskih skokih se po tekmah v Evropi seli na Daljni vzhod, natančneje v Hakubo.

Slovenska ekipa sedmih skakalcev bo proti Japonski odpotovala jutri. V slovenski ekipi ni skakalnega asa Petra Prevca.

Na dveh tekmah poletne velike nagrade v Hakubi bodo nastopili Anže Semenič, Anže Lanišek, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Rok Justin, Bor Pavlovčič in Tilen Bartol.

Dva tedna kasneje se bo poletna velika nagrada nadaljevala v ruskem Čajkovskem, kjer bo v slovenski ekipi znova prišlo do nekaj rotacij. Priložnost bo zagotovo dobil tudi Miran Zupančič, ki je na tekmah celinskega pokala v minulih dneh Sloveniji priskrbel dodatno kvoto za nastope na tekmah najvišjega nivoja.

V ekipi za azijsko-rusko turnejo ni nekdanjega zmagovalca skupnega seštevka Prevca, ki je izpustil že tekmovanje v Courchavelu.

Nazadnje je Prevc nastopil na tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v nemškem Hinterzartnu, kjer pa je bil daleč od zmagovalnega odra na 26. mestu. Takrat je preizkusil tudi nove smuči avstrijskega proizvajalca znamke Fischer.

Trener Goran Janus je dejal, da je Prevc pred tekmo v Nemčiji skakal dobro, nato pa se mu je znova zalomilo. Po mnenju prvega moža slovenske reprezentence je bila odločitev za premor dobra, saj bolj kot tekme potrebuje trening. 

Prevc se vzporedno z analizo smuči posveča tudi manjšim korekcijam tehnike in počepa, da bi znova ujel tiste občutke iz šampionske sezone 2016, v kateri je rušil rekord za rekordom.

Peter Prevc Peter Prevc Šport Odločil se bo v naslednjem mesecu

V minuli sezoni je Prevc skakal na smučeh domačega proizvajalca Slatnarja, ki je prevzel Elanovo proizvodnjo po opustitvi programa skakalnih smuči.

Program v Hakubi:

Petek, 25. avgust
10:00 Uradni trening in kvalifikacije

Sobota, 26. avgust
10:00 Poizkusna serija
11:00 Tekma

Nedelja, 27. avgust
2:00 Kvalifikacije
3:00 Tekma

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice