Šport > Zimski športi
26 ogledov

Slovenski dan: Tepeš slavil, Prevc tretji, Kranjec šesti

planica poleti robert kranjec
1/14
Saša Despot
Jurij Tepeš je zmagovalec sklepne tekme svetovnega pokala v Planici. Drugi je bil Norvežan Rune Velta, tretji pa še en slovenski orel Peter Prevc. Robert Kranjec je končal na šestem mestu, Andraž Pograjc pa na 24.

Po štirih skakalcih je bila tekma prvič prekinjena zaradi vetra. Kot prvi od naših je s številko sedem nastopil Andraž Pograjc, Kisovčan je pristal pri 186 metrih in po prvi seriji zasedel 24. mesto. V težkih pogojih je še enkrat več dobro poletel veteran Noriaki Kasai, dosegel je 207 metrov.

Ob poletu Jurija Tepeša je bil v vodstvu Nemec Michael Neumayer, dosegel je 209 metrov. Tepeš je potrdil sijajno formo iz poskusne serije, poletel je 217 metrov in kar za 12 točk ugnal Neumayerja. Kamil Stoch je bil še dodatno točko in pol zadaj.

Peter Prevc je skočil še meter dlje od Tepeša, toda dobil je malce slabše ocene in prišel na drugo mesto z zaostankom 5,5 točke. Robert Kranjec v dobrih pogojih poletel do daljave 206,5 metra in prvo serijo končal na 10. mestu. Gregor Schlierenzauer je zmogel le 198 metrov in si priskakal 15. izhodišče.

Tepeš v finalu zdržal pritisk

Andraž Pograjc je v drugo skočil 185,5 metra. Po prvih desetih nastopih v finalu je bil na vrhu Daiki Ito, Japonec je pristal pri 119 metrih. Zaradi bočnega vetra je bila druga serija nato za nekaj časa  prekinjena.

Gregor Schlierenzauer je v drugo dosegel 210 metrov in krepko prevzel vodstvo. Za njim je odlično nastopil Piotr Žyla (216,5 m), ki je prišel na prvo mesto. Poljak je bil v vodstvu tudi ob nastopu Roberta Kranjca. Slednji je poletel 209 metrov in se uvrstil za Žylo. Še enkrat več pa je zablestel Noriaki Kasai, pristal pri 217,5 metra in Japonec je bil na vrhu pred zadnjimi sedmimi skakalci.

Enako daljavo kot Kasai je dosegel Norvežan Rune Velta in prevzel vodstvo. Norvežan je ostal v vodstvu tudi pred natopom Petra Prevca in Jurija Tepeša. Prevc je dosegel 212,5 metra in s 1,2 točke zaostanka prišel na drugo mesto. Še en odličen polet je uspel Tepešu, pristal je pri 214 metrih in zmagal za 1,8 točke pred Velto!

"Danes je bila najlažja tekma v sezoni, užival sem. Tri stopničke v treh dnevih, to je odlično. Vse skupaj se da še nadgraditi, še vedno so tekmovalci pred mano, toda treba bo trdo trenirati. Bila je dobra sezona, danes kar ne bi želel, da je konec. Toda ko se bom jutri zbudil, bom vesel, ker imam vsega že malce dovolj," je svoje tretje mesto in izjemno sezono pokomentiral Peter Prevc.

Pokal narodov pripadel Norvežanom

V pokalu narodov je Norveška prav z odličnim poletom Runeja Velte prišla do prvega mesta, Avstrijce je prehitela za šest točk. Tretji so Nemci, četrti pa Slovenci. V skupnem seštevku svetovnega pokala je zmagal Gregor Schlierenzauer, ki je slavil tudi v skupnem seštevku poletov.

Izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.