Šport > Zimski športi
379 ogledov

Slovenski dvojec v deseterici najboljših, boje odločala le ena proga

Štefan Hadalin Profimedia
Hadalin na paralelni tekmi osmi, Kranjec deseti, zmaga Hirschbühlu.

Slovenski smučar Štefan Hadalin je na posamični paralelni tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v avstrijskem Lech Zürsu osvojil osmo mesto. Drugi slovenski predstavnik v izločilnih bojih Žan Kranjec je izpadel v osmini finala in bil deseti. Zmagal je Avstrijec Christian Hirschbühl pred rojakom Dominikom Raschnerjem.

Tako za Hirschbühla kot za Raschnerja so bile to sploh prve stopničke v svetovnem pokalu, v finalu pa je zaradi boljše vožnje na sicer počasnejši modri progi prvo zmago v karieri slavil 31-letni Hirschbühel. V Norveškem obračunu za tretje mesto je bil hitrejši Atle Lie McGrath, ki je ugnal Henrik Kristoffersena.

Od slovenskih predstavnikov je Kranjec izločilne boje začel po drugem izidu v kvalifikacijah. V prvi vožnji proti Hirschbühlu pa si je na rdeči progi pridobil 27 stotink sekunde prednosti. Na modri je bil nato hitrejši Avstrijec, ki je v cilj prišel s skupno 17 stotink boljšim izidom. Kranjec, tretji na ledeniškem veleslalomskem uvodu v Söldnu, se je moral tako zadovoljiti s desetim mestom.

V skupnem seštevku zdaj slovenski as zaseda tretje mesto s 86 točkami. Pred njim sta le današnji zmagovalec Hirschbühl in na današnji tekmi odsotni Švicar Marco Odermatt, zmagovalec v Söldnu.

Najboljši Slovenec je bil tako Hadalin. V osmini finala je najprej na modri progi za Nemcem Julianom Rauchfussom zaostal tri stotinke sekunde, na rdeči progi pa je bil za 11 stotink hitrejši in se uvrstil med osem najboljših. V četrtfinalu je nastopil proti najhitrejšemu iz kvalifikacij Raschnerju in na modri progi sprva zaostal 29 stotink sekunde, na nekoliko hitrejši rdeči progi pa je že izničil zaostanek za Avstrijcem, si privozil nekaj prednosti, a tik pred ciljem padel in ostal brez polfinala.

Hadalina so nato čakali še obračuni za razvrstitev od petega do osmega mesta. Za preboj v obračun za peto mesto je imel po zanesljivi zmagi na rdeči progi 26-letni slovenski smučar za modro maksimalno prednost pol sekunde, a je Pertl nadoknadil zaostanek. Hadalin je nato v boju za sedmo mesto sprva imel 18 stotink naskoka proti Kanadčanu Eriku Readu, ki je po novi napaki Hadalina osvojil sedmo mesto.

Tretji slovenski predstavnik na tekmi Rok Ažnoh je ob debiju v svetovnem pokalu izpadel v kvalifikacijah in zasedel končno 44. mesto.

Na sobotni ženski preizkušnji je prvo zmago v karieri slavila slovenska predstavnica Andreja Slokar. Druga Slovenka v izločilnih bojih Tina Robnik je osvojila končno osmo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice