Šport > Zimski športi
5895 ogledov

Slovenski trener padel v 17 metrov globoko ledeniško razpoko

Peter Pen
Nekdanji slovenski alpski smučar ima za sabo neprijetno izkušnjo.

Na ledeniku Stelvio v Italiji je imel slovenski trener za hitre discipline Peter Pen nevsakdanjo nesrečo, ki se je na srečo končala brez hujših posledic. Pen je namreč padel v 17 metrov globoko ledeniško razpoko, reševanje s helikopterjem pa je trajalo skoraj dve uri, je sporočila Smučarska zveza Slovenije.

"V redu sem, priznam pa, da malce v šoku. Z Alešem Gorzo sva stala ob progi in snemala fante. Bila sva dva metra narazen, okoli naju ni bilo nikjer vidne nobene luknje. Čez čas sem naredil le korak v stran in takrat se mi je vdrlo. Sprva do ramen, dokaj hitro pa sem padel globlje v razpoko. Ostali so takoj sprožili reševalno akcijo, z njimi sem bil stalno na radijski zvezi, seveda pa občutek ni bil prijeten. Na srečo je vse ok in normalno bomo nadaljevali s snežnimi pripravami," je povedal Pen, ki je utrpel le nekaj površinskih prask in je sam odsmučal v dolino.

Smučarska zveza Slovenije se iskreno zahvaljuje vsem reševalcem in trenerjem ter ekipam, ki so pomagale pri uspešnem reševanju. Smukaška ekipa bo v Italiji ostala še dva dni, konec meseca pa se odpravlja na priprave na južno poloblo.

Komentarjev 1
  • Matilda_Gowing 14:46 03.avgust 2018.

    Google Posli ..... Želite, da bi z denarjem doma opravljali osnovno delo z računalnikom ali prenosnikom za 2 do 3 ure na dan, plačali 200 € do 300 € na uro in prejeli plačo na teden ter izbrali svoje del0vni ...prikaži več čas ... ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com