Šport > Zimski športi
569 ogledov

Hirscher sporočil svojo odločitev

marcel hirscher Epa
Smučarski zvezdnik je razkril načrte za prihodnost.

Avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher, sedemkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, je na srečanju z novinarji v bližini Salzburga danes potrdil, da bo nadaljeval kariero, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. "Povsem normalno se pripravljam na sezono," je dejal Hirscher.

Devetindvajsetletni Hirscher je z današnjim nastopom končal ugibanja o tem, ali bo morda sklenil športno pot. "Veliko sem imel za postoriti, za mano je obsežen sklop priprav pa tudi razmišljanja. Tudi ta sezona bo sezona z Marcelom, kakšna bo forma pa še ne znam povedati," je še dejal Avstrijec.

Dvakratni olimpijski in šestkratni svetovni prvak, v Pyeongchangu je slavil v veleslalomu in kombinaciji, se je nazadnje spogledoval tudi s prehodom iz tehničnih k hitrim disciplinam.

Spremembe pa je zmagovalec 58 tekem za svetovni pokal poleti že doživel na osebnem področju. Junija se je poročil z dolgoletno prijateljico Lauro Moisl, s katero septembra pričakujeta prvega otroka.

Sezona svetovnega pokala se bo začela zadnji vikend oktobra s tradicionalnima veleslaloma na ledeniku v Söldnu, vrhunec zime pa bo februarsko svetovno prvenstvo v Aareju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice