Šport > Zimski športi
585 ogledov

Konec kariere za olimpijskega podprvaka

Epa
Nekdanji olimpijski podprvak je končal profesionalno športno pot.

Ameriški alpski smučar Andrew Weibrecht je po enasjtih sezonah v svetovnem pokalu belega cirkusa naznanil svojo upokojitev. Dvaintridesetletni specialist za hitre discipline je dvakratni dobitnik olimpijske medalje, obe je osvojil v superveleslalomu.

V Sočiju (2014) je zaostal le za Norvežanom Kjetilom Jansrudom in si prismučal srebro, štiri leta prej pa je bil bronast v Vancouvru (2010), kjer sta bila od njega hitrejša le srebrni rojak Bode Miller in olimpijski prvak Norvežan Aksel Lunds Svindal.

Weibrecht je v svetovnem pokalu debitiral leta 2006 v Beaver Creeku, najboljši rezultat pa je dosegel z drugim mestom leta 2016 na superveleslalomu v avstrijskem Kitzbühlu.

andrew weibrecht | Avtor: Epa Epa

Odločitev za slovo od profesionalnega smučanja je sporočil na uradnem Facebook profilu, kot glavni razlog pa je navedel tegobe življenja na poti in željo, da bi več časa preživel s svojo družino.

edit miklos Šok Šport Alpska smučarka po sporu z zvezo končala kariero

"Stvar je v tem, da mi smučanje ne odtehta stresa nenehnega potovanja in časa, ki ga moram preživeti stran od družine. Čeprav sem vedno užival v tem, mi takšen življenski slog ne odgovarja več in vesel sem, da sem se upokojil tako, kot sem si želel: brez obžalovanj in pripravljen na nove dogodivščine," je sporočil 32-letnik.

Mölgg Moelgg Maze Sölden veleslalom trening pogovor Konec kariere Šport Ilka v novi sezoni brez številnih tekmic, slovo tudi Slovenca

V karieri je zbral enajst uvrstitev med najboljšo deseterico in se dvakrat zavihtel na zmagovalni oder na superveleslalomih za svetovni pokal - drugo mesto v Kitzbühlu (2016) in tretje v Beaver Creeku (2015).

Njegov najboljši rezultat v skupnem seštevku svetovnega pokala je 22. mesto iz sezone 2016. Tisto sezono je sklenil na osmem mestu superveleslalomske razvrstitve. 

Lansko olimpijsko sezono je v svetovnem pokalu končal na 94. mestu.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice